Dit betekenen jouw beauty problemen echt

We hebben allemaal onze eigen beauty problemen. Gelukkig kunnen we met make-up en crèmepjes veel verbergen. Toch is het verstandig om even goed te kijken naar jouw beauty issue. Het kan namelijk zijn dat jouw issues een diepere betekenis hebben. Heb jij last van rode bultjes op de achterkant van je armen of heb je een gekke uitslag ergens op je lichaam? Ga dan niet voor een oppervlakkige behandeling zodat het er weer beter uitziet, maar pak de oorzaak goed aan.

1. Heb jij gele en broze nagels?

Dit kan betekenen dat jij beter even geen nagellakremover en zeepproducten kan gebruiken. Draag tijdens het afwassen rubberen handschoenen en gebruik nagellakremover zonder aceton. Gele en broze nagels kunnen ook betekenen dat je niet genoeg proteïnen en ijzer binnenkrijgt.

2. Heb jij erg veel acne? 

Als jij erg veel last hebt van acne (meer dan een paar tijdens je menstruatie of in je pubertijd), dan kan het zijn dat een aantal organen in jouw lichaam wat meer aandacht nodig hebben. Veel acne kan namelijk betekenen dat jij een bepaalde voedselallergie hebt, te weinig water drinkt of te veel junkfood eet. Dit heeft invloed op je spijsvertering en dit heeft weer invloed op de staat van je huid.

3. Heb jij last van overtollig haargroei?

Dan kan het zijn dat jij PCOS (polycystic ovarian syndrome) hebt. Dit betekent dat jouw hormonen niet in balans zijn. Het is verstandig om even een bezoekje aan je huisarts te brengen.

4. Valt er wel eens een plukje haar uit je hoofd?

Heb jij erg dun haar en wordt het steeds dunner? Dit kan heel veel oorzaken hebben. Denk aan de pil die je gebruikt of een bepaald soort antidepressiva. Merk jij dat er na het borstelen van je haar veel haren in je borstel blijven zitten? Dan is het misschien verstandig om andere medicijnen te gebruiken.

5. Heb jij vaak last van uitslag?

Uitslag op je lichaam kan een allergische reactie betekenen. Maar wanneer jij last hebt van permanente uitslag, kan dit duiden op een leverinfectie. Herken jij dit? Breng dan snel een bezoekje aan je dokter.

6. Merk jij vaak dat je rode bultjes op de achterkant van je arm hebt?

Dan kan het zijn dat je niet genoeg omega-3 vetten binnenkrijgt. Verander je eetpatroon en eet voeding dat rijk aan omega-3 vetzuren is, zoals zalm, olijfolie en avocado’s.

7. Word jij vaak wakker met wallen?

Dan kan het natuurlijk zijn dat je niet genoeg slaap krijgt. Maar het kan ook zijn dat je niet genoeg vocht binnenkrijgt. Probeer zo min mogelijk zout voedsel te eten en drink zo veel mogelijk water.

Bron: LaurenConrad.com

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
fashion blogger
Fashion Bloggers: Outfit Kelly

Fashion Blogger Kelly van We Heart Fashion houdt van simpele items die ze eindeloos kan combineren. "Ik koop alleen items die ik op...

Sluiten