DIY: Cut-out ketting

We love leather! (nep-)leer zien we op vele manieren terug in het straatbeeld. Leer is gemakkelijk te combineren en geeft je outfit instantly een edgylook. De DIY van vandaag staat daarom ook in het teken van deze stoere trend; de cut-out necklace! Kijk mee!

Je hebt nodig:
– Leer
– Textielschaar/mesje
– Pen en papier
– Lint

  1. Start met het schetsen van je ketting. Dit kun je naar eigen ontwerp doen of je kunt er voor kiezen om het patroon van een andere ketting te gebruiken.
  2. Vouw het papier dubbel en knip het patroon uit. Op deze manier is het patroon symmetrisch.  Houd de ketting voor je hals, of pas hem om te kijken of het formaat goed is.
  3. Trek je patroon vervolgens over op de suède kant van het leer.
  4. Knip het design uit, dit moet bij de meeste ledersoorten met een textielschaar lukken. Is het leer dat je gebruikt dikker? Gebruik dan een (stanley)mesje.
  5. Gebruik voor het uit te knippen patroon een lichte stift of een krijtje. Het patroon dat je uit de ketting wilt knippen kun je uit de losse hand tekenen, maar voor meer precisie raden we je aan om hem uit te meten.
  6. Vervolgens kun je het patroon uit gaan snijden. Je werkt het gemakkelijkst door hiervoor een (stanley)mesje te gebruiken.
  7. Maak aan beide uiteinden een klein sneetje. Dit doe je door met je schaar simpelweg een klein knipje te zetten.
  8. De sneetjes moeten niet te breed zijn, het lint moet er gemakkelijk door heen kunnen passen.
  9. Rijg tenslotte door beide sneetjes een stukje lint. Het lint dient als sluiting maar je kunt ook voor een ander soort sluiting te kiezen.

Klik hier voor meer DIY’s en check ook DIYFashion.nl voor leuke DIY tutorials!

Bron: …love Maegan

 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Win: Follow Fashion Goodiebag

Het is weer tijd om een leuke goodiebag weg te geven! Dit keer zijn onze Instagram fans aan de beurt....

Sluiten