DIY Dromenvanger maken met veertjes

Dromenvangers; ze behoeden je niet alleen voor nachtmerries, maar zijn ook erg stijlvol en helemaal on trend op dit moment! Nu kun je er natuurlijk eentje kopen voor een paar tientjes, maar voor nog geen 5 euro kun je ook gemakkelijk zelf een dromenvanger maken. En – wat ik zelf wel heel leuk vind – de spullen die je nodig hebt om er een te maken, vind je grotendeels buiten in de natuur. In elke woonplaats vind je volgens mij wel een treurwilg en de veertjes heb ik een tijdje geleden op de kinderboerderij verzameld. Geen kinderboerderij in de buurt? Ook geen probleem; bij de Action verkopen ze momenteel ook veertjes. Je kunt de dromenvanger met simpel breigaren maken, maar je kunt ook ander touw gebruiken. Bekijk snel de stappen en wie weet heb jij straks ook je eigen dromenvanger gemaakt!

 

Wat heb je nodig?

 • Tak van een treurwilg
 • Garen/touw
 • Kralen
 • Veren
 • Schaar
 • Schilmesje
 • Haaknaald

DIY Dromenvanger maken

Hoe kun je de dromenvanger maken?

 1. Zorg dat je de tak op een lengte afknipt waarop hij twee keer rond kan.
 2. Verwijder nu de schil van de tak met een schilmesje. Bij een verse tak gaat dit heel gemakkelijk. Pas wel op dat je niet teveel van de tak zelf wegsnijdt.
 3. Buig de tak nu voorzichtig, totdat je een dubbele cirkel hebt. Draai de tweede cirkel voorzichtig om de eerste, zodat hij klem komt te zitten. Knip uitstekende stukken tak af.
 4. Knip een stuk touw af van zo’n 3 a 4 meter. Wikkel het begin om de plaats waar beide uiteinden van de tak samenkomen.
 5. Nu begin je met het weven van de dromenvanger. Je maakt als het ware steeds een lus om de tak heen. Zorg ervoor dat de afstand tussen de lussen ongeveer gelijk is.
 6. Als je helemaal rond bent ga je verder met lussen maken om het eerste rondje touw.
 7. Bij het derde rondje heb ik kralen toegevoegd. Dit gaat het gemakkelijkst met een haaknaald. Zorg er wel voor dat je een naaldje hebt die door de kralen past.
 8. Ga net zolang door totdat je nog maar een klein gaatje overhebt in het midden. Hier kun je een grotere kraal in bevestigen.
 9. Voor de slierten onderaan de dromenvanger heb ik stukken touw van ongeveer 60 cm geknipt. Leg ze dubbel en maak ze vast door de twee uiteinden door de lus te halen.
 10. Rijg willekeurig een aantal kralen aan het touw.
 11. Schuif te veertjes door de kralen. Als ze niet vanzelf klem blijven zitten kun je een klein beetje lijm gebruiken.

DIY Dromenvanger maken

Verwijder de bast met een schilmesje. Als je de tak net afgeknipt hebt, gaat dit heel makkelijk.

DIY Dromenvanger maken

Maak een dubbele cirkel van de tak. Door de tweede cirkel om de eerste te draaien wordt hij een stuk steviger. Je kunt hem nog wat buigen als hij niet meteen mooi rond is. Knoop een touwtje rond de uiteinden en knip uitstekende stukken eventueel nog af.

DIY Dromenvanger maken

Nu kun je beginnen met weven. Je maakt als het ware steeds een lusje rond de tak. Als je helemaal rond bent, maak je het lusje steeds om het touw van het eerdere rondje.

DIY Dromenvanger maken

Als extra decoratie kun je kralen om het touw rijgen. Omdat het best lastig is om het zo door de kraal te krijgen, gebruik ik een haaknaald. Steek hem eerst door de kraal en trek het touw er zo doorheen.

DIY Dromenvanger maken

Tussen elk lusje heb ik een kraal geregen. Let er bij het volgende rondje op dat je de lus steeds aan dezelfde kant van de kraal maakt, anders wordt hij ongelijk.

DIY Dromenvanger maken

Als je bijna rond bent, heb je als het goed is nog wat ruimte over in het midden. Je kunt de dromenvanger mooi afwerken met een wat grotere kraal. Rijg de draad er op dezelfde manier door als je bij de kleinere kralen hebt gedaan. Maak een knoopje en trek het touw nog een keer door de kraal. Als je hem nu afknipt, zie je het uiteinde van de draad niet meer.

DIY Dromenvanger maken

Knip touwtjes van ongeveer 60 cm om aan de onderkant van je dromenvanger te hangen. Doe ze dubbel en bevestig ze met een lus.

DIY Dromenvanger maken

Bevestig hier en daar een kraal aan de touwtjes.

DIY Dromenvanger maken

Tot slot heb ik wat veertjes in de kralen gestoken. Als ze niet vanzelf blijven zitten, kun je wat lijm gebruiken.

DIY Dromenvanger maken

DIY Dromenvanger maken

Video: dreamcacther maken

Om het jullie nog wat makkelijker te maken heb ik een DIY video gemaakt waarin ik stap voor stap laat zien hoe je je eigen dreamcatcher kunt maken!

Let’s Pin!

 DIY Dromenvanger maken

Ga jij zelf een dromenvanger maken? Laat het weten in een reactie!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
marlou volkerink
5 X Belangrijkste levenslessen van de laatste 10 jaar

Op 25 april heb ik officieel afscheid genomen van mijn twintiger jaren.. Ik ben nu 30! Tijd om volwassen te...

Sluiten