DIY droogshampoo

Ik moet eerlijk toegeven, ik kan niet meer zonder. Droogshampoo is echt mijn reddende engel van een real time hair disaster. Je kunt je nu vast wel voorstellen hoe blij ik was toen ik deze DIY droogshampoo zag. Het leuke is dat het super easy to make is en je er maar 3 ingrediënten voor nodig hebt!

My saving angel

Ik probeer mijn haar om de twee dagen te wassen maar hoe vaker ik het los draag, hoe sneller het vet wordt. En als ik ergens een hekel aan heb, dan is het vet haar. Gelukkig is daar dan my saving angel: een spuitbus droogshampoo. Toch was ik wel benieuwd wat er nou precies in zo’n spuitbus zit waardoor je haar in één keer vetvrij is. Het werkt niet alleen goed tegen je vette haarbos, het geeft het ook een heerlijke boost met volume.

DIY droogshampoo

Ik vermoed dat je nu wel door hebt hoe happy ik met de uitvinding van droogshampoo ben en het is hoog tijd om met deze DIY droogshampoo zelf aan de slag te gaan.

Wat heb je nodig?

  • glazen (afsluitbare) pot
  • poederkwast
  • kleine theelepel essential oil*
  • maïzena, 32 gram
  • baking soda (alleen voor licht haar), 32 gram
  • cacao poeder (alleen voor donker haar), 32 gram

*De essential oil (er zijn verschillende voor elk haartype, zie hieronder) is optioneel, maar geeft je haar wel een extra healthy boost.

Arganolie: voor droog haar en dik haar
Amandel- en pepermuntolie: voor dof en futloos haar
Kokosolie: voor dun haar
Rozemarijnolie: stimuleert je haargroei

diy droogshampoo

Hoe maak je het?

Er zijn twee verschillende soorten droogshampoo die je kunt maken: één voor licht haar en één voor donker haar. Voor een lichtere haarkleur mix je de 32 gram maïzena, de 32 gram baking soda met de haarolie die je kiest voor jouw haartype. Heb je een donkere haarkleur? Dan mix je de 32 gram maïzena, de 32 gram cacao poeder met de haarolie die bij jouw haartype past. Schud alles goed door elkaar en je droogshampoo is klaar!

Hoe breng je het aan?

Het makkelijkst om je zelfgemaakte droogshampoo aan te brengen op je haar en hoofdhuid is door een poederkwast te gebruiken. Maak een middenscheiding in je haar en breng de poeder met de poederkwast op de scheiding aan. Kneed en masseer met je vingertoppen de poeder goed in op je hoofdhuid. Maak vervolgens een zijscheiding, zowel de rechts als links, en breng de droogshampoo op dezelfde manier als bij de middenscheiding aan. Op deze manier verdeel je de droogshampoo goed over je hele haar.

diy droogshampoo

Kun jij ook niet zonder droogshampoo?

Is droogshampoo voor jou ook een echte life saver? En kan je deze DIY droogshampoo goed gebruiken? Laat het ons weten in de reacties hier onder. Wij zijn benieuwd naar het eindresultaat van je zelfgemaakte droogshampoo en we zouden het ontzettend leuk vinden als je een foto met ons deelt op Facebook of op Instagram.

Als je snel last van vet haar hebt, denk ik dat je het artikel Tips tegen vet haar op een rijtje ook wel interessant vindt.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
worker boots
Monday moodboard: Worker boots

Work, work, work, work, work! Al vanaf het moment dat ik begon met foto's maken voor deze blogpost heb ik...

Sluiten