DIY Video: Mijn schoenen pimpen met textielverf + WIN!

Ik heb in totaal drie paar All Stars en ben groot fan van deze luchtige sneakers! Maar door de festivals zijn mijn crèmekleurige All Stars lang niet meer zo mooi als ze waren. Ze belandden achterin mijn garderobe en ik zie ze regelmatig staan maar door de vele vlekken trek ik ze toch niet meer aan. Zonde!

Maar toen was daar de oplossing…

Dylon textielverf

Ik ontdekte de textielverf van Dylon en werd uitgedaagd voor de #dylondyebattle. Ik kreeg een pakket met verf voor in de wasmachine en verf voor diy projecten die je met de hand kunt verven. Aan mij de eer om iets uit mijn garderobe te pimpen.

Hier hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken; mijn All Stars! Ik koos mijn favoriete kleur uit en ging deze leuke uitdaging aan. Benieuwd of het is gelukt om ze weer als nieuw te krijgen? En benieuwd wat ik nog meer verfde? Bekijk hieronder mijn video!

Wat kan je zoal verven?

Met de Dylon textielverf kun je heel veel leuke creaties maken. Met de hand kun je bijvoorbeeld een marble effect creëren of een hippe dip dye. Wel is het belangrijk om te weten dat niet elk materiaal geschikt is om te verven. Sport- en badkleding bevatten een speciale laag waardoor dit niet goed zal pakken. De beste kleurresultaten bereik je bij katoen, linnen en viscose. Polyester/katoen- en polyester/viscose mengsels geven een lichter kleurresultaat.

Wol, zijde, polyester, acryl en nylon kunnen niet worden geverfd.

Is het veilig voor de wasmachine?

Ik heb ervoor gekozen om mijn producten in de wasmachine te verven. Lekker makkelijk en je hebt er zelf verder niet veel werk van. Zoals ik in de video ook vertel is het wel belangrijk om na afloop de wasmachine nog een keer op 90 graden te laten draaien en daarvoor nog even de rubberen randjes te reinigen met een doekje met bleek. Ik heb alweer een aantal wasjes gedraaid en er is geen drupje verf achtergebleven. Ideaal!

Doe mee en WIN!

dylon textielverf

Zoals ik in de video al vertelde heeft Dylon een super leuke winactie. Ik daag jou uit om mee te doen aan de Dyon Dye Battle. Show jouw creatieve textielverf-project op Instagram met de hashtag #dylondyebattle en wie weet win jij straks een van die geweldige prijzen. Hieronder heb ik ze nog even voor je opgesomd:

1: Een reischeque twv 1.000 euro

2: 5x Dylon Bucket en 100 euro shopping voucher

3: 10x Instax mini Fuji camera

Inspiratie nodig voor een leuk DIY project? Klik hier voor de website van Dylon.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
bretonse streep
Monday Moodboard: Bretonse streep

Dit is niet het eerste artikel dat over strepen gaat, maar we kunnen ons nu eenmaal verdacht goed vinden in de...

Sluiten