DIY: Hammock chair

Vandaag hebben we voor jou: Deze DIY Hammock Chair. Ook wel bekend als de hangmat stoel. Ik droom zelf al een lange tijd van een mooie hammock chair in de woonkamer, alleen heb ik er helaas nog geen plek voor. Op Pinterest kwam ik een do-it-yourself voor een hangmat stoel tegen want hé, wie zegt dat je niet zo’n mooie hangmat stoel zelf kan maken? In een aantal stappen zal ik uitleggen hoe je zelf een hammock stoel kan maken!

diy-header-hammock-chair1

Wat heb je nodig?

 • Houten stok/lat. Er is hier gekozen voor een stok met een doorsnede van 32mm. De lengte van de stok is hier +/- 90 cm.
 • Gevlochten polypropyleen (stevig touw) van +/- 5 meter. Dit ligt ook aan de hoogte van de plafond en hoe hoog of laag je de stoel boven de vloer wilt hebben hangen.
 • 2 vierkante meter katoenen doek
 • 80 mm roestvrij stalen haak (deze kan +/- 90 kg dragen)
 • 5 mm RVS snelkoppeling (deze kan +/- 300 kg dragen)
 • In stap 4 zie je hoe deze haken aan het plafond bevestigt worden.

Gereedschap:

 • Een boor en een 5 mm boorplug
 • Naaimachine (of met de hand naaien)
 • Strijkbord en strijkijzer
 • Een schaar
 • Een liniaal

In dit stappenplan wordt een blanco canvas doek beschildert met zwarte verf. In de afbeelding hier onder wordt dan ook de zwarte verf en kwast weergegeven.

diy-header-hammock-chair2

1. Knip het doek zoals de afbeelding weergeeft

diy-header-hammock-chair3

2. Vouw de rand

Zorg dat je de bovenste rand op deze onderstaande manier vouwt. Strijk met de strijkijzer deze randen goed plat. Dit wordt uiteindelijk de opening waar het touw door heen komt. In stap 5 wordt de dubbel gevouwen rand dicht genaaid. Boor, zoals in stap 6 is weergegeven, 2 gaten in de houten stok.

diy-header-hammock-chair4

3. Verbind het touw met het doek en de stok

Haal het touw door de stof heen. Zoals te zien is in stap 8 wordt het touw door het buitenste gat van de stok op de bovenkant geknoopt. Het andere, en langere gedeelte van het touw wordt door het binnenste gat gehaald en hier wordt onder op de houten stok een knoop gelegd.

diy-header-hammock-chair5

4. Bevestig de haak aan het plafond

Haal het langere gedeelte van het touw door de haak heen en leg er een stevige knoop in. De touwen die vanuit de binnenste gaten door de houten stok heen komen moeten op één punt samen komen bij de haak in het plafond. Zo ontstaat er een driehoek in het touw. In stap 5 is dit beter te zien.

diy-header-hammock-chair6

5. Het eindresultaat

In het resultaat hier onder is te zien hoe uiteindelijk de DIY Hammock Chair eruit moet zien.

diy-header-hammock-chair7 diy-header-hammock-chair8

Nadat je zal deze stappen hebt doorlopen heb je je eigen Hammock Chair gemaakt! Denk jij dat je het aan durft? Mocht je nog tips hebben om deze Hammock Chair nog beter te maken deel het met ons in de reacties hier onder. En nog belangrijker: wij zijn benieuwd naar jullie eindresultaat! Deel een foto (het liefst eentje met jezelf in de stoel schommelend boven je vloer) op Facebook of Instagram!

Maak je interieur nu nog leuker met deze leuke DIY: Plantenhanger knopen!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
rotan interieur
Riet en rotan in je interieur

Met de natuurlijke materialen riet en rotan haal je de natuur in huis en creëer je een ontspannen vakantiesfeer. Persoonlijk...

Sluiten