3 X DIY Kerst decoratie tips

It’s the most wonderful time of the yeaaaaar. Lalalala. Nu de decembermaand officieel van start is gegaan, mag ik er eindelijk schaamteloos over schrijven. En kerstliedjes luisteren, non stop. Met een kop warme chocolademelk met slagroom en pepernoten aan mijn zijde, want Sinterklaas en de kerstman gaan nog heel even samen door een deur en dan is het tijd voor de kerstboom.

Daarover gesproken; ieder jaar is het weer een hele klus om je huis zo mooi mogelijk kerstklaar te maken. Uiteraard met versierde kerstboom, maar ook de rest van je interieur krijgt een feestlookje. Zelf vind ik het vrij zonde om daar allerlei dure accessoires voor aan te schaffen omdat het na een maand ook weer wordt opgeruimd. Tijd voor de leukste DIY kerst ideeën dus!

1. Zelf kerstballen vullen

Beetje klaar met die gouden, zilveren en rode ballen die je in de winkel tegenkomt? Wees dan eens een middagje creatief en ga aan de slag om je eigen kerstballen te maken! Koop een aantal neutrale glazen (of plastic) ballen en bedenk waar je ze mee wilt gaan vullen. Met sneeuw, dennentakjes of glitters bijvoorbeeld. Ook leuk: om met een zwarte stift op de bal te tekenen of een quote te schrijven. Hier vind je meer uitleg over deze kerst DIY.

2. Kerstkaarten

Vroeger was het vaste prik; mama en ik aan de keukentafel, kerstmuziek aan en aan de slag met de kerstkaarten. En waarom zouden we dat nu niet weer doen? Maak er een gezellig avondje van met vriendinnen, zus of moeder en maak de mooiste kerstkaarten. Altijd leuk om er mooie quotes op te schrijven of te decoreren met glitters en sterren (zie foto hierboven).

3. Houten kerstboom

Zodra de kerstboom in huis is, begint het echte kerstgevoel. Niet iedereen wordt blij van een echte boom in huis (die naalden!), maar dat betekent niet dat je zonder kerstboom hoeft te zitten. Ylze ging op zoek naar de mooiste alternatieve kerstboom ideeën en ik moet zeggen: ik ben bijna overtuigd, want hoe leuk en sfeervol is die boom van hout? Bekijk het artikel hier.

Lees ook: 5 X De leukste kerstcadeaus onder de 50 euro

Bron header: marthastewart.com

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
party outfit inspiratie
9 X Onze favoriete party outfit

YAY! Anouk en ik zijn happy want onze favoriete maand van het jaar is aangebroken. Een maand vol gezelligheid, feestjes en...

Sluiten