DIY: Marble Fotolijst

Fotolijsten passen in elk interieur. Kleine of grote lijsten, ze zijn tegenwoordig overal te vinden. Op de redactie hadden wij nog een mooie grote lijst liggen met een zwart frame. Ook heel leuk, maar wij vonden dat deze lijst wel een update kon gebruiken! Daarom gingen wij deze week aan de slag met een customize marble fotolijst.

diy-marble-lijst-1

Wat heb je nodig?

  • Schaar
  • Een (houten) fotolijst
  • Plakfolie marmer
  • Potlood/pen
  • Liniaal/meetlint

Wat moet je doen?

Deze houtenlijst had al zwart folie om de randen zitten. Deze is er voorzichtig van af gehaald. Het makkelijkst is ook om een houten lijst te kiezen, want hier hecht de plakfolie het beste aan.

diy-marble-lijst-2

Omdat het formaat van de plakfolie niet groot genoeg was voor de lijst hebben we ervoor gekozen om vier stroken op te meten. Leg de lijst omgekeerd op de onderkant van het folie. Plakfolie heeft op de achterzijde ruiten staan die het gemakkelijk maken om te meten. Let erop dat je extra centimeters erbij rekent omdat de folie om de lijst heen gevouwen moet worden.

diy-marble-lijst-3

Leg de strook onder de lijst. Knip aan de binnenzijde de hoeken in. Dit maakt het makkelijker om de folie om te vouwen. Voordat je de achterzijde van de folie af haalt, kijk goed of het folie goed om de lijst past. Als dit allemaal klopt, haal dan de achterzijde eraf en leg een hoek op het juiste punt. Trek de folie strak en leg vervolgens rustig de lijst op de strak getrokken folie. Vouw de folie om de randen heen. Let erop dat je geen luchtbellen achterlaat op de randen. Door stevig het folie tegen het hout te drukken voorkom je deze luchtbellen. Krijg je ze er echt moeilijk uit? Probeer dan met een föhn en spatel de luchtbellen eruit te drukken.

diy-marble-lijst-4

Draai de lijst om en kijk of er nog bepaalde randen aangedrukt moeten worden. Ook de hoeken moeten goed gecontroleerd worden. Door netjes een hoek in te knippen vouw je de hoeken om.

diy-marble-lijst-5

diy-marble-lijst-6

Leg tenslotte jouw favoriete poster in het frame met daarachter de achterkant van de lijst, en klaar! Een simpele fotolijst kun je nu dus helemaal zelf customizen! En hoe leuk vinden jullie het resultaat? In ons kantoor zal deze lijst in ieder geval een mooi plekje krijgen! De poster ‘The beauty of simplicity’ vonden wij helemaal passen in deze marble lijst. Deze en andere posters shop je hier! Ben je van plan om ook je eigen fotolijst te maken of ben je helemaal weg van de marble in je interieur? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Benieuwd wat je nog meer kan met deze marmeren plakfolie? Klik hier! 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
koeienhuid in huis
Interieurinspiratie: Koeienhuid in huis

Volgens mij gaat er geen week voorbij waarin ik niet weer als een blok val voor een nieuwe trend in...

Sluiten