DIY Maskers voor de vette huid

Wanneer je een vette en/of gevoelige huid hebt, zul je merken dat je niet tegen alle huidproducten even goed kan. Van de een wordt je huid nog vetter, van de ander krijg je uitslag en weer een ander droogt te veel uit. Vaak komt dit door de vele (onnatuurlijke) ingrediënten die er worden gebruikt. Zo heeft je huid helemaal geen behoefte aan parfum en alcohol, maar zit dit er vaak wel in verwerkt.

Best een hele klus om ieder product te keuren op de lijst aan ingrediënten en vaak is er toch wel weer het een en ander op aan te merken. Wil jij tijd besparen en zeker weten dat je je huid geeft wat het verdient? Maak dan zelf je gezichtsmaker met enkel natuurlijke ingrediënten. Zo weet je zeker wat er in gaat en dat dat wat er in gaat, geen troep is.

Ik zet een zestal DIY maskers voor de gevoelige/vette huid op een rijtje met de daarbijbehorende ingrediënten. Geen ingewikkelde producten, maar vaak gewoon dingen die je sowieso in huis hebt. En anders kun je het gewoon in de supermarkt kopen voor weinig. Gevalletje van alles mixen tot een gladde substantie en dan aanbrengen op je huid. Dit laat je 15 minuutjes inwerken en vervolgens spoel je het met lauw warm water af.

Bananenmasker

– Banaan

– Honing

– Citroensap

diy maskers vette huid

Kurkuma aka geelwortel

1. Yoghurt

2. Kaneel

3. Honing

4. Kurkuma

5. Snufje zwarte peper

Aarbeien

1. Aardbeien

2. Honing

3. (eventueel) Yoghurt

Mannen zijn leuk, maar je bestie is ook zo waardevol! Lees hier waarom je BFF beter is dan een relatie.

Foto’s: Wildfox

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
The Girl: Voor de zelfverzekerde vrouw

Herinneringen zijn misschien wel net zo fijn als dromen. Die fijne zomeravonden, die ene bijzondere reis, mooie vakanties, etentjes met...

Sluiten