DIY: Valentijn Mason Jar met koekjes mix

Het duurt niet lang meer en dan is het zo ver: de meest romantische dag van het jaar! Valentijnsdag staat voor de deur en dat betekent dat we in de winkels steeds meer grote rode harten en andere zoetsappige Valentijnscadeaus voorbij zien komen. Als je het mij vraagt vind ik Valentijnsdag meestal een beetje overrated. Maar ja, eigenlijk heb ik geen recht van spreken aangezien ik geen man thuis heb zitten wat Valentijnsdag nog enigszins leuk en romantisch maakt.

Maar wie zegt eigenlijk dat je Valentijnsdag samen met je partner zou moeten doorbrengen? Eigenlijk kan je beste vriendin ook prima jouw Valentijnsdate zijn, toch? Ik vind van wel, en met Valentijnsdag kunnen wij onze beste vriendinnen best eens laten weten hoe bijzonder en belangrijk ze eigenlijk voor ons zijn. Inspiratie nodig voor een origineel en creatief Valentijnscadeau voor je beste vriendin? Wat dacht je van deze schattige Valentijns Mason Jar met koekjes mix? De glazen pot is gevuld met alle ingrediënten voor de perfecte koekjes mix. En zo maak met deze Mason Jar koekjes mix op jullie Valentijnsdate de lekkerste koekjes. Want ja, één ding is zeker: echte liefde gaat door de maag!

koekjes mix

Ingrediënten voor de Mason Jar koekjes mix.

 • 175 gram meel
 • 40 gram bruine suiker
 • 40 gram kristal suiker
 • Halve eetlepel baking soda
 • Halve eetlepel ‘Cream of Tartar’*
 • Een snufje zout
 • 100 gram M&M’s
 • 75 gram kokossnippers
 • 40 gram witte chocolade druppels
 • 40 gram melk/pure chocolade druppels

Voor het bakken heb je nodig:

 • 60 ml gesmolten boter
 • 60 ml plantaardige olie
 • 1 ei

* Cream of tartar is wijnsteenpoeder en wordt gebruikt als rijsmiddel in bijvoorbeeld cakes. Vaak wordt dit ingrediënt gebruikt in combinatie met baking soda, net als in dit recept. Cream of tartar koop je in toko’s, sommige drogisterijen en apotheken. Ook is het mogelijk om dit bij speciale bakwinkels online te kopen.

koekjes mix

Wat moet je doen.

Begin met de ingrediënten die in je Mason Jar koekjes mix moeten. Het is met best om te beginnen met de ingrediënten die de meest fijne structuur hebben. De volgorde die boven in de ingrediëntenlijst is aangehouden is dan ook de beste volgorde om je Mason Jar mee te vullen.

Als je de koekjes mix wil bereiden verwarm de oven voor op 180 graden en mix dan de vloeibare ingrediënten, de gesmolten boter, de plantaardige olie en het ei in een kom. Voeg hier vervolgens alle droge ingrediënten uit de Mason Jar toe. Als alle ingrediënten goed gemixt zijn gebruik dan een grote lepel om de koekjes mix te verdelen op een bakplaat. Als het goed is kan je ongeveer 24 koekjes maken met dit beslag. Bak de koekjes 10 – 15 minuten in de oven. Als de koekjes mooi goudbruin zijn aan de bovenkant zijn ze klaar. Laat de koekjes een paar minuten afkoelen en aanvallen maar!

koekjes mix

Met deze zelfgemaakte Mason Jar koekjes mix maak jij je beste vriendin zeker weten erg blij! Het leuke is dat je nog een leuk kaartje aan de deksel van de Mason Jar kan bevestigen. Kort kan je hier beschrijven waarom zij zo belangrijk is voor jou en waarom ze jouw beste vriendin is. Super leuk toch! Delen jullie het eigen eindresultaat van de Valentijn Mason Jar koekjes mix met ons? Wij zijn erg benieuwd!

Lees hier de vier lekkerste tosti recepten van dit moment!

bron: Two More Minutes

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
webshop
Waarom ik ga stoppen met mijn webshop

Het hoge woord is eruit. Ik ga stoppen met de webshop van Follow Fashion. En waarom precies, dat ga ik...

Sluiten