DIY: Onderzetters van takken

Een lekker kopje thee, daar zijn we op de redactie van Follow Fashion gek op! Maar dat wordt nog leuker als je theetafel, of je bureau, mooi aangekleed is. Daarom maken we vandaag deze superleuke DIY onderzetters van takken. Ze zien er stoer uit en zijn in een handomdraai klaar. Je moet alleen wel eerst even de deur uit om hout te sprokkelen, maar nu het zonnetje zo lekker schijnt is dat geen straf, toch?!

Zelf heb ik takken van een conifeer gebruikt die ik vorig jaar rigoureus gesnoeid heb. De takjes had ik allemaal mooi op lengte geknipt omdat ze vast een keer van pas zouden komen. Het heeft even geduurd, maar vandaag hebben ze toch nog een goede bestemming gekregen. Ik vind ze erg leuk geworden en mijn mooie oversized theemokken passen er precies op! Ze zijn ook erg geschikt voor een paas ontbijt of brunch straks. De leuke veertjes vond ik gewoon bij de plaatselijke kinderboerderij.

diy-7

Wat heb je nodig?

  • Takken (zo recht mogelijk)
  • Snoeischaar
  • Touw
  • Schaar

diy

Hoe maak je het?

  • Knip de takjes op dezelfde lengte (ik heb gekozen voor 10cm, maar groter of kleiner kan ook)
  • Leg ze op een rijtje en puzzel tot ze mooi recht naast elkaar liggen
  • Knip vier lange stukken touw af (beter te lang dan te kort)
  • Vlecht het touw om de takjes heen
  • Maak een knoop aan het uiteinde, als je de knoop uit het zicht wilt hebben maak hem dan aan de kant die je als onderkant wilt gebruiken

diy

Knip de takjes, je hebt er ongeveer 10 a 12 nodig voor een onderzetter van 10 cm.

 

diy

Het is even puzzelen om ze zo goed mogelijk in elkaar te laten passen.

 

diy

Zorg dat je de touwtjes stevig aantrekt. Het wordt het mooist als je zorgt dat de touwtjes recht naast elkaar blijven liggen. Ook kun je er het beste voor zorgen dat ze elkaar steeds op dezelfde manier kruisen. Zoals je hierboven ziet verplaats ik het bovenste touwtje steeds weer naar rechts.

diy

En dan hoef je er alleen nog maar een knoopje in te leggen, zo simpel is het! Als je de knoopjes uit het zicht wilt hebben kun je het beste meteen even bepalen welke kant de onderkant wordt en dan aan die kant het knoopje maken. Zelf vind ik het eigenlijk best leuk staan als je de knoopjes wel ziet.

diy

Klik hier voor meer DIY Reports.

Wat vind jij van deze onderzetters, zou je ze zelf maken?

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
clean eating
Clean eating bij weinig tijd

Stel je voor. Na een lange werkdag van 8 uur ben jij eindelijk vrij en rijd je naar huis. Je...

Sluiten