DIY Interieur: Pallet tafel

We hebben gemerkt dat jullie onze Do It Yourself (DIY) rubriek erg leuk vinden. Meestal plaatsen we hier leuke fashion projecten in die je zelf kunt maken. Van schoenen pimpen tot sieraden maken en het pimpen van kleding.. Je vindt het hier allemaal. Maar wat wij (en hopelijk jullie ook) erg aanspreekt zijn interieur DIY’s. Vandaag vonden we een hele leuke die we graag met jullie willen delen. Steigerhouten meubels zijn super hip maar wat dacht je van een tafel van pallets? Goedkoop, duurzaam en super easy om zelf te maken. Ok.. met eventueel hier en daar wat hulp van je vader of vriendlief.

Kijk mee en maak zelf je eigen pallet tafel:

 

1. Voor het beste effect neem je een aantal pallets van verschillende houtsoorten en kleuren. Deze kun je voor een prikkie op de kop tikken op bijvoorbeeld Marktplaats.nl. Naast de pallets heb je een multiplex plaat nodig (op het formaat van de tafel die je wilt maken), tafelpoten, een zaag, een boor, schroeven, een schuurblok of -machine en houtlijm.

2. Verwijder de houten latten van de pallets. Dit kun je het makkelijkst doen met behulp van een zaag.

3. Zorg dat je genoeg latjes hebt om het hele tafelblad mee te dekken.

4. Tijd om te puzzelen! Leg alle latjes op de multiplex plaat en zorg dat deze helemaal gevuld is. De randen die erbuiten steken kun je er later nog afzagen.

5. Gebruik houtlijm om de latjes naast elkaar vast te lijmen. Laat het een nacht drogen.

6. Tot slot bevestig je de tafelpoten op elke hoek (met behulp van de boor). Schuur de zijkant en de bovenkant van licht op en klaar is je pallet tafel!

Een uniek design die je nergens anders tegen zult komen, hoe leuk is dat?

 

Bron: Abeautifulmess

Lees ook: 10 interieur DIY’s met pallets

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
12 x High waisted shorts

De high waisted trend is alweer een langere tijd terug van weggeweest. Toch blijven we deze trend meer dan ooit terug zien...

Sluiten