DIY Paspoort cover

Ik kan geen genoeg krijgen van de zomer en ook niet van vakantie. Op vakantie gaan vind ik het leukste wat er is, lekker reizen en even helemaal nergens aan hoeven denken. Alles wat eraan voorafgaat geniet ik zelfs van, informatie opzoeken over de omgeving, alle spullen bij elkaar zoeken en koffers inpakken. Bij dat laatste is het van belang dat je natuurlijk niks vergeet. Je paspoort is voor de vakantie vaak het meest essentiële en deze moet je dan ook zeker niet vergeten. Ik heb laatst een nieuw paspoort aan moeten vragen, best saai ziet zo’n paspoort er uit. Er bestaan al hele leuke hoesjes bij verschillende winkels, maar het is ook heel makkelijk en leuk om ze zelf te maken! In deze DIY paspoort cover laat ik je zien hoe je dat kunt doen.

Wat heb je nodig?

 • Stof (ik heb zelf leer gebruikt, maar het kan met alle stof. Plastic zijl werkt ook goed)
 • Schaar
 • Lineaal
 • Pen/potlood
 • Pinnetjes
 • Naaimachine of naald en draad

Wat moet je doen?

 • Allereerst moet je kijken welke stof je wilt gebruiken. Ik gebruik zelf leer.
 • Vervolgens moet je gaan afmeten
 • Knip vervolgens de juiste afmetingen
 • Teken af wat je gaat omvouwen, hier in komt je paspoort uiteindelijk te zitten.
 • Vastzetten met pinnetjes
 • Naaien

diy paspoort hoes

Ik gebruik voor deze DIY leer. Dit heb ik geknipt uit een oude tas die ik niet meer gebruik. Als je nog een jasje of ander kledingstuk hebt liggen wat je niet meer aan doet, kun je het gebruiken voor deze DIY! Op dit stukje stof moet je de afmetingen gaan aftekenen. Je kunt je paspoort er op leggen en dan wat ruimte overhouden (je moet de zijkanten uiteindelijk omvouwen, want daar komt je paspoort in. Neem dit ruim, zodat je paspoort er niet zomaar uitfloept). Je kunt ook de afmetingen gebruiken die ik heb gebruikt.

diy paspoort hoes
We gaan nu kijken naar de zijkanten die we gaan omvouwen. Het is makkelijk om dit even af te tekenen. Zoals bij de afmetingen staat heb ik ongeveer 3,5 cm gedaan. Voor de zekerheid leg ik mijn paspoort nog even op het stof en bekijk ik of de stroken lang genoeg zijn. Dit moet je zoals eerder gezegd niet te smal maken, anders heb je kans dat je paspoort niet goed blijft zitten. Dit moet je omvouwen, ik heb dat vast gezet met pinnetjes zodat het met naaien makkelijker op zijn plek blijft, maar je kunt het ook met plakband vastzetten.

diy paspoort hoes

Het is al tijd om de vouwen te naaien. Ik wilde dit met de naaimachine doen, maar mijn naaimachine is al heel oud en heeft zijn laatste adem uitgeblazen vlák voor het naaien, dus die doet helaas niet veel meer. Met de naaimachine is het makkelijkst, helemaal met het leren stofje die ik heb gebruikt. Je kunt het ook gewoon met naald en draad naaien. Ik vind het altijd het mooist als je de juiste kleur draad gebruikt. Als je een zwarte over maakt, steekt wit draad af (kan ook heel leuk lijken, het is net wat je zelf leuk vindt), ik zou dan zwart draad gebruiken. Ik heb op de afbeeldingen afgetekend wat je moet naaien. Dat is helemaal niet moeilijk, je moet alleen even opletten dat je niet per ongeluk je vouw dichtnaait.

diy paspoort hoes

Met deze laatste stap is de cover al af! Je kunt hem nog mooi maken door er studs of opplaksteentjes op te plakken. Ik heb zelf van het overgebleven stof het woord travel geknipt en dit er op geplakt. Als je geen cover nodig hebt voor je paspoort kun je deze DIY ook gebruiken om bijvoorbeeld een houder voor pasjes te maken, de afmetingen worden dan natuurlijk wat kleiner. Bye bye saai paspoort!

 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
gezonde ijsjes
Gezonde ijsjes voor deze zomer

We hebben weer een heerlijk zomers weekend! Het gaat in Nederland met welbekende ups en downs wat het weer betreft, maar...

Sluiten