DIY Report: 4x Clutch versieren

Heb je nog een simpele, saaie clutch in de kast liggen waar je op uit bent gekeken? Top! Want met deze nieuwe DIY laten wij jou zien hoe je die clutch weer kan omtoveren tot waar statement item. Hup uit de kast met dat ding en na deze make-over is hij op en top hip. En je hebt nog keuze uit verschillende opties ook! Een clutch versieren kan namelijk op vele, vele wijzen en hieronder laten wij jou er 4 zien. Daar zit dus vast en zeker ook wel eentje voor jou bij.

Materialen:
– 4 Clutches of tasjes met een rits. Misschien heb je er nog één in de kast liggen en anders zijn er online of in de winkel wel een aantal goedkope varianten te scoren.
– Twee statement kettingen.
– Verschillende soorten lint.

Gereedschappen:
– Stofschaar
– Tandenstokers
– Lijm
– Punttang

1. De allereerste clutch heeft een vintage vibe. Hierbij heb je soortgelijke statement ketting nodig en deze leg je op de clutch neer, zoals jij hem uiteindelijk er op wilt hebben. Gebruik de punttang om eventuele stukken eraf te halen, wat te veel is. Gebruik dan een tandenstoker om de lijm aan te brengen op de achterkant van de ketting en druk deze op de clutch. Als laatste moet je de clutch voor ongeveer een uur laten drogen, voordat je hem kan gebruiken.

2. Hier is ook een statement ketting gebruikt om de clutch te versieren, maar op een andere manier. Maak van jouw ketting twee rijen, die even lang zijn als de breedte van de clutch. Voor het knippen van de juiste lengte kun je de punttang gebruiken. Gebruik daarna ook hier tandenstokers om de lijm aan te brengen aan de achterkant van de ketting en plak deze op de clutch. En nu is het wachten maar!

3. Houd je meer van geometrische vormen en een jaren 80 gevoel? Dan is deze clutch wellicht iets voor jou! Gebruik hiervoor 3 verschillende soorten lint, elk in een andere kleur. Knip ze in de juiste lengte en plak ze op de clutch met een beetje lijm.

4. Toch meer een liefhebber van printjes? Dan hebben we deze tribal clutch! De werkwijze hiervoor is hetzelfde als de vorige. Knip de linten in de juiste lengte, maak gebruik van de tandenstokers om de lijm aan te brengen en plakken maar!

Wat is jouw favoriet?

Bron: Brit.co

Klik hier voor meer leuke en inspirerende DIY artikelen!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Trend Ethnic
Trend Report: Ethnic

De  ethnic trend is momenteel nog steeds erg populair en wij kunnen er ook geen genoeg van krijgen! Dus tijd voor...

Sluiten