DIY Report: High low skirt

Vandaag laten we je zien hoe je in een handomdraai zelf een high low skirt maakt. Wij zijn ontzettend fan van de rok die van voren korter is dan van achteren. We wisten nog niet dat het zo makkelijk was om er zelf eentje te maken, maar het enige wat je daarvoor nodig hebt is een lange rok en een schaar! Kijk mee naar deze DIY en laat je inspireren.

Wat heb je nodig:

  • Een maxi skirt
  • Een schaar
  • Een (veiligheids-) speld
  • Eventueel zoomband en een strijkijzer of een naaimachine voor de zoom.

 

Bron: MrKate 

Aan de slag:

1. Trek de maxi skirt aan en kijk hoe kort je de rok van voren wilt hebben. Markeer het kortste punt vooraan met een speld. Houdt eventueel rekening met extra ruimte voor de zoom (zo’n 1,5 cm.)

2. Vouw de rok dubbel op zo’n manier dat de vouw van voren en achteren zit. Leg de rok plat op tafel en zorg ervoor dat alles goed recht ligt.

3. Begin met knippen op de plek van de speld. Knip vervolgens in een halfronde vorm naar beneden. Let op dat je niet teveel eraf knipt! Je kunt beter rustig aan beginnen en de rok even aanpassen om te kijken hoe het valt. Je kunt er later altijd nog meer afknippen.

4. Als je wilt, kun je voor de afwerking een zoom in de rok maken. Gebruik instrijkbaar zoomband of naai de zoom met een naaimachine. En dan is je high low skirt alweer klaar!

Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Shop hier je kant en klare high-low jurk!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
fashion bloggers
Recap: Blogger Battle juni

Deze maand deden Karlijn, Iris en Marjolein mee aan onze Blogger Battle. De fashion bloggers kregen elke week een item...

Sluiten