DIY Report: Sequin Denim Shorts

Een paar leuke shorts zijn altijd handig, vooral nu de zomer in volle gang is. Met al die festivals, uitgaansavondjes en vakanties komen shorts perfect van pas. Maar voor de speciale gelegenheden zijn de meest standaard shorts niet bepaalde geschikt. En laten we daar nou de perfecte oplossing voor hebben! Hieronder lees je namelijk hoe je de meest simpele shorts kunt omtoveren tot sequin denim shorts! Hiermee ga je zeker de show stelen!

Bron: A Pair & A Spair

1. Wat heb je nodig voor deze shiny sequin denim shorts:
– Denim shorts
– Pailletten stof
– Patroonpapier
– Schaar
– Naald en draad
– Spelden
– Potlood of pen

2. Het aanbrengen van de lovertjes zal in twee delen gaan, aangezien de shorts twee zijdes heeft. Leg allereerst een stuk patroonpapier bovenop een zijde van de shorts. En pak dan een pen of potlood om het eerste deel van de shorts over te trekken.

3.  Knip daarna het patroon uit en kijk of deze matched met de shorts.

4. Speldt het patroon vast aan de pailletten stof met de goede kant naar boven.

5. Knip het stuk pailletten stof uit en herhaal deze stappen ook voor de andere zijde van de shorts.  Uiteindelijk zul je dus twee stukken stof hebben.

6. Gebruik nu de naald en het draad om de pailletten stof zorgvuldig vast te naaien aan de denim shorts. Het is aan te raden om de stof vooral langs de randen te bevestigen. Doe dit voor beiden stukken paillet stof en let erop dat er geen gaten ontstaan. Om ervoor te zorgen dat de riemlussen kunnen blijven zitten, knip je de stof een klein stukje in en naai je om de riemlussen heen. Tot slot kun je nog de randjes bijknippen indien dit nodig is.

En wat denken jullie van de sequin denim shorts? Gaan jullie ze maken?

Opzoek naar andere leuke DIY artikelen? Klik hier en je komt direct in ons overzicht!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
fashion bloggers
Batavia Stad zoekt fashiontalent!

Advertorial Fashionbloggers en -fotografen opgelet! Batavia Stad Fashion Outlet organiseert een superleuke contest speciaal voor jou. Wil jij jouw blog...

Sluiten