DIY statement T-shirt / sweater

Statement T-shirts en sweaters zijn on trend. Blauw, groen, geel, rood, wit; je hebt de wereld aan keuze qua kleur en de meest uiteenlopende quotes. Hartstikke leuk om te shoppen, maar wist je dat je zelf ook heel makkelijk een statement shirt maakt? Wil je weten hoe? Bekijk deze DIY statement T-shirt / sweater.

Fashion statement

Een statement shirt heb je zo gekocht, maar je kunt het ook anders aanpakken. Heb je nog een oud T-shirt of sweater (of ‘leen’ er eentje van je lover) in de kast liggen? Gooi hem niet weg, maar zet er je eigen quote op en show the world wie je bent en waar je voor staat.diy statement t shirt sweater

DIY statement T-shirt / sweater

diy statement t shirt report
Er zijn verschillende manieren om zelf je fashion statement shirt te maken. Zelf vind ik deze manier het makkelijkste.

Wat heb je nodig?

 • T-shirt of sweater
 • textielstift en -verf
 • kwastje
 • papier (liefst wat dikker papier)
 • printer
 • mesje en/of schaar
 • strijkijzer
 • eventueel: tape of plakbanddiy statement t shirt nodig

Hoe maak je het?

 1. Zoek op internet een mooie quote of type zelf de tekst die je op je shirt wilt in Word en print het uit op een stuk dikker papier.
 2. Knip en/of snijd voorzichtig de letters uit het papier om een sjabloon te maken.
 3. Leg het sjabloon op je T-shirt of sweater (voor de stevigheid kun je het sjabloon vastplakken met tape of plakband) en teken met een textielstift langs de randen van het sjabloon. Leg voor de zekerheid een stuk papier in je shirt zodat je het eventueel doordrukken van de stift voorkomt.
 4. Haal het sjabloon eraf en schilder met een kwastje de letters in met de textielverf.
 5. Keer je T-shirt of sweater binnenstebuiten en strijk op de middelste stand ongeveer 2 minuten over de achterkant van de tekst om het te fixeren. Tot slot nog een klein wasvoorschrift: was je T-shirt of sweater niet heter dan 30°C.

Gemak dient de mens

Heb je geen tijd of zin om deze DIY te maken, maar wil je wel je favoriete quote op bijvoorbeeld een T-shirt? Ook dat kan heel makkelijk: laat je T-shirt bedrukken en zo heb je toch je eigen originele statement shirt. Gemakt dient de mens, zeggen ze toch?

Je nieuwe statement shirt combineer ook heel leuk met bijvoorbeeld een stoere jeans: DIY Ripped Jeans.

Bron: IMAKIN

BewarenBewaren

Reageren

Your email address will not be published.