Zo herstel je slechte nagels na te veel gel manicures

Gelnagels zijn een goede oplossing voor mooie nagels. Je handen zien er geweldig uit met gelnagels, de nagels blijven twee weken zitten en ze breken niet snel af. Maar wanneer je te vaak achter elkaar gelnagels laat zetten, kan dit je nagels aantasten. Gelnagels zijn best slecht voor je eigen nagels. Je nagels worden droog en broos. Herken jij jouw nagels hierin? Dan zijn deze tips echt iets voor jou. Dr. Gary Goldenberg, assistent professor in de dermatologie en pathologie op de Mount Sinai School of Medicine, laat ons zien hoe jij jouw slechte nagels het best kunt herstellen na te veel gel manicures.

1. Neem de tijd

Dr. Gary Goldenberg waarschuwt dat het voeden van je nagels kost tijd. Je nagels zullen niet van de één op de andere dag weer mooi zijn, helaas.

2. Hydratatie is belangrijk

Als het gaat om het verzorgen van je nagels, is hydratatie één van de belangrijkste dingen. Door je nagels te hydrateren zullen ze minder broos worden. Dr. Goldenberg geeft als tip om Aquaphor te bestellen. Breng dit aan op de nagelriem, op de huid rond de nagel en op de nagel zelf.

3. Versterk je nagels

Ook is het belangrijk om er voor te zorgen dat je nagels weer wat aansterken. Dr. Goldenberg geeft aan dat Biotin een goed hulpmiddel kan zijn om je nagels weer mooi en sterk te krijgen. Volgens dr. Goldenberg kan het geen kwaad om nagellak op je nagels te doen in de herstelperiode, zolang je maar van de gel nagels afblijft.

Succes manicure lovers!

Lees ook: wimperextensions slecht voor je eigen wimpers?

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
party outfit
Marlou’s Mode Missie: Party Outfit

Afgelopen weekend had ik een feestje en kon ik dus lekker uitpakken met mijn outfit! Ik draag mijn favoriete peplum...

Sluiten