Eten voor een goede weerstand

Nu het koude seizoen weer zijn intrede heeft gedaan, zijn de bellen weer gaan rinkelen dat vitamine C ons immuunsysteem een boost moet geven, got it. De citroen watertjes komen weer tevoorschijn, maar ik heb eten voor een goede weerstand voor je verzameld! Deze foodies zijn toch wel een beetje ondergewaardeerd. Zij kunnen namelijk ook voor wonderen zorgen wat betreft je immuunsysteem. Dus lees en leer, dan ben jij straks helemaal fit als iedereen snotterig zit te zijn.

Erwten

Erwten verdienen meer aandacht dan ze nu krijgen. Ze zijn echt een bron van vitaminen die helpen te vechten tegen ziektes en virussen. In erwten zit veel vitamine A en C, foliumzuur en fiber. Fiber helpt voor gezonde darmen en laat je vol voelen. Verse erwten blijven ongeveer 3 of 4 dagen goed in de vriezer, dus je kunt zo een doosje erwten in de vriezer bewaren en toevoegen aan je salades of pasta’s.

Bloemkool

Voel je je al niet zo fit? Dan kan bloemkool je redder zijn! Deze groente zit vol met anti-oxidanten en glutathion, twee ingrediënten die helpen voor een sneller herstel. Je kunt rauwe bloemkoolroosjes ook dippen in yoghurt voor een healthy snack!

Bosbessen

Eten voor een goede weerstand? Daar kan dan vitamine D niet ontbreken. In bosbessen zit vitamine D en een verbinding dat pterostilbene heet (hoe verzin je het). Dit helpt het lichaam bestrijden tegen ziekten. Bosbessen zitten ook vol anti-oxidanten wat ook veroudering bestrijden, yay!

Broccoli

In broccoli zit eigenijk hetzelfde als bloemkool. Het helpt dus ook voor een sneller herstel als je je al niet zo fit voelt.

Eidooiers

Eiwit omeletten zijn voor de fitgirls onder ons natuurlijk niet te missen. Als je immuunsysteem een boost nodig heeft, kun je tijdens het koude seizoen beter hele eieren gebruiken. De dooier zit namelijk vol mineralen zoals zing en selenium wat allebei belangrijk is voor een goed immuunsysteem.

Bye bye stomme griep! Na deze tips kun je weer iets meer het koude seizoen handelen. Heb jij nog een gouden tip die jou van griep weghoudt? Deel hem met ons door hieronder en reactie te plaatsen!

Lees hier nog meer tips voor een betere weerstand!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Knappe man alert: Dylan Rieder

Kijk, ik heb het dus zo ongeveer iedere week over een nieuwe crush en, ik weet niet of het je...

Sluiten