Fashion blog of the week: Dogs and dresses

Slechts 23 jaar oud en al sinds 2007 actief in bloggerland. We hebben het over Elien Migalski, sinds 2010 eigenaresse van ‘dogs and dresses’. Daarvoor zette ze haar eerste blogstapjes via het online microblogging platform Tumblr.

Haar blog startte als een verzamelplaats van alle dingen die zij leuk vindt, Elien noemt het daarom ook wel haar eigen online speeltuin. Naast outfits, hotspots van haar woonplaats (Antwerpen) en musthaves, vind je reports van events waar ze aanwezig was. Het afgelopen jaar is haar blog in een stroomversnelling terecht gekomen. Maandelijks trekt haar blog 8000 unieke bezoekers, een aantal dat elke maand stijgt.

“Mijn stijl is heel erg afhankelijk van mijn mood die dag. Of zelfs afhankelijk van een moment, want ik kan me op een dag wel eens tot drie keer toe omkleden. Ik hou van classy jurkjes en hoge hakken, maar grijp in de zomer toch snel naar mijn denim short, tanktop en converse. Ik heb een zwak voor alles dat glittert, goud is of een lelijk schreeuwerig printje heeft. Broeken met print, gouden glitterlaarsjes en vintage jurkjes zijn altijd welkom in mijn klerenkast!”

Naast het bloggen, studeert Elien de master Filmstudies en Visuele Cultuur aan de Universiteit van Antwerpen. “Volgend jaar is het tijd om de werkvloer te betreden, en dat doe ik het liefst in het veld waar ik nu al elke dag mee bezig ben: mode. Wat ik precies wil doen weet ik niet, maar ik hoop op een job met afwisseling. Reizen, nieuwe mensen ontmoeten en ervaringen opdoen: zoiets zie ik volledig zitten! Mijn blog combineren met een eigen online shop, gevuld met unieke stukken die ik inkoop op reizen doorheen de coolste steden van de wereld… Zoiets.. Dromen mag toch, right? ;) “

“Dankzij mijn studentenbudget ben ik meestal bij ketens zoals H&M, Zara en Urban Outfitters te vinden. Maar als ik even wat geld op overschot heb shop ik graag bij de iets exclusievere winkels zoals The Public Image, Essentiel of Princess. Wat vintage betreft is Antwerpen heaven on earth: de goedkope Think Twice met hun maandelijkse alles-aan-1-euro-sale,  Jutka en Riska, Foxhole en Episode staan steevast op mijn shoppingroute. Online ben ik vaste klant bij Topshop en Asos.”

Elien haar leven is positief veranderd sinds ze begonnen is met bloggen. Elke week zijn er meerdere events die ze bezoekt en daarnaast heeft ze ongelooflijk veel nieuwe mensen leren kennen. “Een groot deel van mijn collega-bloggers zijn echte vrienden geworden. We zien elkaar nu niet alleen op events, maar spreken ook af om outfits te shooten of samen een hapje te gaan eten. Zo ga ik bijvoorbeeld met twee bevriende bloggers naar London Fashion Week. Dit is ook nog eens veel leuker dan alleen! Ik prijs me gelukkig dat ik zoveel leuke ervaringen en mogelijkheden voorgeschoteld heb gekregen dankzij mijn blog. Een paar hoogtepunten? Allereerst alle geweldige mensen die ik tot nu toe heb mogen ontmoeten, London Fashion Week, een hele hoop exclusieve en geweldige feestjes, een helikoptervlucht boven Antwerpen, … teveel om op te noemen.”

Haar toekomst ziet Elien rooskleurig! “Ik vind bloggen heel erg leuk, en zal het ook blijven doen zolang ik er plezier aan heb. Ik streef altijd naar meer en beter – meer posts, meer bezoekers, betere artikels en betere foto’s. De lat hoog leggen is de enige manier om, in een online wereld waar de ene modeblog na de andere uit het niets verschijnt, relevant te blijven. Hoe de toekomst van bloggen in het algemeen eruit ziet weet ik natuurlijk niet, maar ik blijf alvast enthousiast verder bloggen.”

Op Elien haar wishlist staat een vliegticket naar New York, een tweede Balenciaga tas en de perfecte winterjas. “Ik ben helemaal fan van minimalistische, rechte mannenjassen voor deze winter. Het liefst in bordeaux, wat mij betreft dé kleur van het seizoen.”

Volgens Elien is een blog succesvol als de lezers een band met je voelen. “Ze moeten je leren kennen. Daarnaast is een zekere constantheid ook aan te raden. Als je 1 keer om de twee maanden iets post, zullen je loyale volgers wegblijven. Probeer je niet anders voor te doen dan je bent. Heb je je eigen stijl gevonden, blijf er dan trouw aan en draag niet zomaar iets omdat het ‘hip’ is in de blogosphere.  Daarnaast moet je er elke dag aan blijven werken. Als je dat met passie doet, komen de lezers vanzelf!”

 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Nieuwe ad van Saint Laurent
Eerste beeld van de Saint Laurent ad onthuld

Eerder werd al bekend gemaakt dat Yves Saint Laurent onder leiding van Hedi Slimane zal doorgaan als Saint Laurent. Nu...

Sluiten