Fashion blog of the week: Style has no size

Edith Dohmen is al 8,5 jaar styliste en sinds een half jaar ook blogger op Style has no size. Een fashion blog die zich richt op de vollere vrouw. Dit is namelijk iets waar ze al jaren een passie voor heeft maar Edith wilde zich eerst bewijzen als goede mode stylist.

“Nu is het er echt tijd voor om op te komen voor ‘de vergeten groep’, de inbetweenies (maat 40-46)”, aldus de fashionista. Dit is een groep van vrouwen die tussen wal en schip vallen. Te groot voor de gewone collecties en te klein voor plus size mode.

Style has no size is te omschrijven als een ‘shout-out’ naar de wereld.

“Ik wil de wereld wakker schudden. Het wordt tijd voor een verandering in de mode. Ik zou graag meer diversiteit van maten willen zien in de media, tv, tijdschriften en misschien wel films.”

Edith ziet de ‘future runways’ met modellen van maat 36-42. Dit zou wat haar betreft veel realistischer zijn. Op haar blog laat de styliste zien dat stijl absoluut niets met een maat te maken heeft. Ik laat zien dat stijl absoluut NIETS met een maat te maken heeft.

D&P Design & Production
Begin dit jaar heeft Edith samen met haar partner Robert een VOF opgericht: D&P Design & Production. D&P houdt zich bezig met het bedenken en maken van concepten, het produceren, het stylen en het grafisch vormgeven voor en van mode- en bedrijfsprojecten. D&P heeft een dubbele betekenis: Design & Production en Dohmen & (Robert) Paulissen.

Naast het bloggen werkt Edith hoofdzakelijk als modestylist voor gerenommeerde Nederlandse bladen, van Avantgarde en Fancy tot Libelle. Ook werkt ze voor meerdere commerciële klanten. Deze fashionista zit echt niet stil want daarnaast werkt ze ook nog voor meerder klanten als grafisch ontwerper.

Wat is je ambitie?
Eerst zou ik een grote runway willen neerzetten met alleen maar ‘inbetweenies’ als model. Mijn droom is om ooit een eigen magazine te beginnen en ook ooit een eigen kledinglabel te starten.

Bezoek Edith’s blog op www.stylehasnosize.com

 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Trend Report | The Arm Party

Kabbalah bandjes, Ibiza touwtjes en de geknoopte armbandjes van vorige seizoenen spannen deze herfst samen, om je pols. Een echte...

Sluiten