De 4 beste feest make-up tips

Het einde van het jaar is weer in zicht en tijdens de feestdagen willen we er allemaal net even anders uitzien dan normaal. Make-up is hierbij heel belangrijk. Het mag opvallen! Bij die prachtige zwart glanzende jurk hoort natuurlijk ook een mooie, sexy feest make-up. Zonder de make-up is het plaatje niet compleet. Om jullie te helpen met het kiezen van een bijpassende look, heb ik vier make-up tips op een rijtje gezet.

1. Smokey eyes

De smokey-eye als feest make-up; misschien wel de meest tijdloze make-up trend die er is. De perfecte truc om je ogen nog meer te laten opvallen en dat komt tijdens de feestdagen altijd goed uit. Het aanbrengen is misschien even wennen, maar als je het eenmaal in de vingers hebt kun je binnen 10 minuten al prachtige smokey eyes hebben.

Begin met het aanbrengen van een huidskleur oogschaduw met een lichte glans op het gehele ooglid. Zet vervolgens met een zwart potlood een streep bij de wimperrand boven en onder je ogen. Wrijf met een stevige kwast de oogpotlood uit op je ooglid. Let op: dit hoeft niet netjes. Neem een donkere tint oogschaduw en breng dit aan op je gehele ooglid tot aan je arcadeboog. Voor een beetje glamour kun je een donkere glitter oogschaduw aanbrengen in de buitenste ooghoek. En klaar zijn je sexy smokey eyes!

feest make-up

2. Brown shadow eyes

Om het toch een beetje natuurlijk te houden kun je kiezen voor de brown shadow eyes als feest make-up. Hiermee laat je de ogen stralen en het geeft je gezicht meer dynamiek.

Het is belangrijk dat je een zachte oogschaduw-kwast gebruikt. Breng de bruine oogschaduw aan in de buitenste ooghoek tegen je arcadeboog aan. Wees niet zuinig; het mág opvallen. Ga vervolgens met het puntje van je kwast onder je ogen door tot aan het midden van je ogen. Pak nu een andere kwast en ga met een lichte en glanzende oogschaduw langs het binnenste gedeelte van je ogen. Om je ogen eruit te laten springen kun je met deze lichte oogschaduw nog onder je wenkbrauwen langs gaan. Zo creëer je een mooie én natuurlijke feest-look.

feest make-up

3. Bold lips

Vaak zijn het de ogen die de aandacht krijgen tijdens de feestdagen. Maar de lippen kunnen juist veel effect hebben voor de perfecte feest make-up. Vooral een opvallende, donkere kleur geven je gezicht veel kracht. Kijk goed naar je kleur ogen als je een kleur kiest. Een knallende kleur rood kan bijvoorbeeld je ogen groener laten lijken dan ze eigenlijk zijn. Wie wil dat nou niet? Het aanbrengen van de lipstick is misschien wel het belangrijkste.

Koop altijd een bijpassende potlood in dezelfde kleur als de lipstick. Begin met het aanbrengen van dit potlood precies langs de buitenlijn van je lippen. Je mag zelfs een beetje vals spelen om ze nét wat voller te laten lijken. Breng vervolgens de lipstick aan met een dikke laag zodat het dekkend is. Om het feestelijk te maken kun je het afmaken met een glanzende lipgloss.

feest make-up

4. Eyelashes

Een mooie afsluiter zijn toch echt de eyelashes. Het make-up trucje die je ogen toch wel het allermooiste maken. Oké, het is niet echt, maar tijdens de feestdagen is dat zeker geoorloofd! Zelf koop ik vaak die van Eylure. Deze is in veel drogisterijen verkrijgbaar en heeft verschillende soorten. Wil je het extra laten opvallen kun je kiezen voor een wat vollere wimper. Ik kies meestal nummer 140. Deze is niet té dik maar wel perfect voor een mooie feestelijke look.

feest make-up

Breng de eyelashes altijd aan voordat je je ogen opmaakt. Zorg dat de wimpers even breed  zijn als je eigen ogen. Zo niet, kan je het iets korter knippen. Breng een dun laagje lijm op de wimper aan en laat het drogen voor 30 seconden. Plak vervolgens de wimper daar waar het eerste haartje van je eigen wimpers begint. Volg de lijn van je wimpers richting de buitenhoek van je ogen. Druk het goed aan en houd het even vast voor 10 seconden. Geen zorgen, ook hier geldt: eenmaal in de vingers en je hebt in no time die mooie eyelashes op. Fijne feestdagen!

feest make-up

Lees ook: De mooiste nagellak inspiratie

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
inspirerende quotes
10 X Inspirerende quotes

We lopen tegen het einde aan van 2015. Heel cliché, maar wat gaat de tijd toch snel! Aangezien het dus...

Sluiten