Fit Diary: Insanity weer oppakken na vakantie

Dat was wel even wennen! Na twee weken vakantie was het tijd om de sportieve draad weer op te pakken. Eerder kon je al lezen dat ik gestart was met Insanity Workout. Een pittige high intensity training waarbij ik zes dagen per week aan de bak moet. Na vier weken stond er een break op het programma want toen ging ik op vakantie. Tijdens onze vakantie heb ik nog wel wat buikspieroefeningen gedaan maar verder niks aan sport. Eenmaal thuisgekomen stonden er weer nieuwe Insanity trainingen op het programma, en wát voor trainingen! Ik ging over naar de max work-outs. En deze waren duidelijk nog even een tandje pittiger dan de trainingen voor mij vakantie. En die waren al zwaar.

telegraaf

Ik werd laatst geïnterviewd door de Telegraaf over mijn favoriete apps. Ik gebruik ook een aantal apps voor tijdens het sporten. 

Calorieën verbranden & spierpijn

In deze Fit Diary kon je lezen dat ik zo’n 335 calorieën verbrandde met mijn Insanity trainingen. Het viel me direct op dat de Max trainingen langer duren (ongeveer een uur) en dat ze super zwaar zijn. Dat blijkt ook wel als ik zie hoeveel calorieën ik de eerste week verbrandde:

Max interval training 585 kcal
Max interval plyo 484 kcal
Max cardio conditioning  440 kcal
Max Recovery  247 kcal

Zo stoer als ik vorige keer nog vertelde dat ik bijna geen spierpijn meer had na een training, zo erg zeurde ik de eerste week na mijn vakantie over de spierpijn. Mijn bovenbenen en billen deden oprecht pijn van alle squat-achtige oefeningen. In plaats van zes trainingen heb ik er dan ook ‘maar’ vier gedaan. Het was echt niet te doen om met zoveel spierpijn weer helemaal los te gaan en volgens mij is dat ook niet goed voor je spieren. Spierpijn zijn natuurlijk een reactie waarbij er kleine scheurtjes in je spieren zitten en die moeten herstellen.

“Spierpijn ontstaat door het ontstaan van melkzuur in de spiervezel en daarna in het bloed door zuurstoftekort (anaeroob metabolisme), of doordat bij de belasting van deze spier één of meerdere spiervezels in de spier zijn gescheurd. Dit irriteert, maar herstelt gelukkig snel. Bij het herstel worden spiervezels dikker.”

Ik moet zeggen dat ik het wel fijn vond om na mijn vakantie weer lekker te kunnen sporten maar het is wel duidelijk dat de vakantieperiode voorbij is. Het is een stuk drukker op het werk, er moest een nieuwe collectie worden ingekocht en online worden gezet, mijn agenda staan weer vol afspraken, weekenden zijn volgepland en ik duik s’avonds vaak achter mijn laptop om nog even wat dingen af te maken. Dit drukke programma komt het sporten niet ten goede. Ik moet dan ook eerlijk toegeven dat zes keer per week sporten momenteel bijna niet te doen is. Ik merk dat ik weer wat meer stress heb en ben bang dat ik het Insanity programma niet meer helemaal volgens het officiële programma kan afronden. Ik sport zo vaak als ik kan maar zes keer wordt nu echt wat te veel. Uiteraard ga ik het wel af maken, ik heb nog twee weken gedaan. Dan zitten de 9 weken er op.

insanity calorieën

Deze week had ik zelfs 656 kcal verbrand met de Max Interval Circuit Training! 

Of ik ben afgevallen?

Nee. Integendeel! Ik ben juist iets aangekomen, ongeveer een kilo. Spieren wegen natuurlijk zwaarden dan vet. Ik wilde ook helemaal niet afvallen hoor maar vriendinnen van me zeiden dat ik wel zou afvallen als ik dit heftige sportprogramma zou gaan volgen. Nou, mooi niet! Ik denk wel dat ik echt wat gespierder ben geworden maar ik zie niet erg veel verschil. Ik denk, wanneer je wat zwaarder bent, je zeker wel afvalt.

ab challenge

Lees ook: het resultaat van mijn 30 day Ab Challenge

Klik hier voor meer persoonlijke posts van mij en volg mij ook op Instagram: @FollowFashionHQ

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
geblokt-vest
Outfit of the Day: geblokt vest

Herfst is nou niet bepaald mijn favoriete seizoen moet ik zeggen, maar vesten ben ik dan wel weer dol op....

Sluiten