Fitjournaal: hét anti-katermiddel & Abs workout

Het is december! De maand van de feestdagen met lekker eten en gezellig samenzijn met familie en vrienden. Ondanks al deze drukke, en vooral gezellige bezigheden, blijft het Followfitgirls-team je ook in december voorzien van een dosis health inspiratie. Want Party & Health gaan prima samen, let maar op!

In het Fitjournaal van deze week: Marlou stapt op de weegschaal, een Q & A over anorexia, hoe bereken je of je een gezond gewicht hebt en meer!

Fitjournaal # week 48

Dit zijn de meest gelezen blogs van afgelopen week op Followfitgirls.com:

Winterzwemmen: het beste anti-katermiddel

fitjournaal winterzwemmenWinterzwemmen is wat je nodig hebt als je op zoek bent naar hét anti-katermiddel! In de vlog van Marlou kon je zien hoe zij op Curacao cocktails drinken en sporten combineert. Mocht je kater met sporten niet verdwijnen, zoek dan de kou op en ga winterzwemmen.

Gewicht, vetpercentage en bloeddruk meten

fitjournaal weegschaalMarlou heeft haar weegschaal al zo’n twee jaar niet meer aangeraakt. Niet omdat ze niet benieuwd was hoeveel ze woog.. puur omdat hij stuk was en ze te lui was om een nieuwe te kopen. Marlou is toch wel heel benieuwd en testte het Omron health pakket.

Het voedingsschema van Ana

fitjournaal voedingsschemaAna durfde het amper aan: een nieuwe vetmeting bij Healthadvies Breda. Nadat ze in juni super goed had gesport en gegeten, merkte ze dat ze tijdens de zomermaanden toch wel echt in een paar oude patronen was teruggevallen. En tja, als het hek van de dam is… je herkent het vast wel. Wat ze nu eet? Dit is het nieuwe voedingsschema van Ana.

Master your mind: Tips voor hardlopen

fitjournaal hardlopenDenk jij tijdens het harldopen wel eens na tien of twintig minuten: mmm… die vijf of tien kilometer, hoe moet ik dat ooit redden? Het mentale spelletje begint dan parten te spelen. Wat je daar aan kunt doen? Master your mind!

Q & A over anorexia

fitjournaal anorexiaAnorexia wordt bijna een taboe-onderwerp op lifestyleblogs als Followfitgirls.com, waar Lianne, herstellende van anorexia, al een tijdje voor schrijft. Ana volgt haar verhalen op de voet. Een integrerend verhaal vindt ze en toch, nieuwsgierig als Ana is, roept het een aantal vragen bij haar op. Dus vandaar: een Q & A over anorexia en gaat Ana in gesprek met Lianne.

Buikspieren workout voor thuis of op vakantie

Summer bodies are made in.. de herfst? Jazeker! Tijdens Marlou haar vakantie op Curaçao nam ze weer een aantal workout video’s op, waaronder deze buikspieren workout. In ruim 13 minuten train je voor keiharde buikspieren, zonder gewichten. Het enige dat je nodig hebt is je yoga mat. Are you in?

Gezond gewicht berekenen: BMI of buikomvang?

fitjournaal gezond gewichtBen je benieuwd of je een gezond gewicht hebt en hoe je die het beste kunt berekenen? Is de rekensom van je BMI het meest betrouwbaar of is het beter om je buikomvang met een ouderwetse meetlint te meten om te weten of je een gezond gewicht hebt? Lianne zocht het voor je uit: wat is de beste meetmethode BMI of buikomvang?

Tot volgende week!

DIY-en is ook een soort van sportieve activiteit, toch? Je steekt in ieder geval je handen uit de mouwen. Dus als je al helemaal in to de kerstsferen bent is deze DIY kerstkrans van schapenvacht zeker een aanrader.

 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
baret
Friday Favourite: de baret

De baret zie je overal, de winkels hangen er vol mee en menig fashionista zie je er mee op straat...

Sluiten