Fitjournaal: Total Body Bootcamp en Yoga

Het is weer tijd voor een nieuwe fitjournaal! Elke zondag vind je hier een overzicht van de leukste artikelen op Followfitgirls. Deze week heeft Rosa een Tabata total body Bootcamp voor jullie en laat Suus Yoga oefeningen voor hardlopers zien. Verder vertelt Denise hoe het kan dat je gezond eet en toch niet afvalt. En was het weer de beurt aan Marlou om een eet- en sportdagboek bij te houden. Doe je trouwens al mee aan de Fitgirl Bikini Challenge? Je kunt op elk moment beginnen met de challenge, dus grijp je kans om strak de zomer in te gaan!

Workout: Tabata Total Body Bootcamp

Rosa doet al een tijdje aan bootcamp, ze vindt het namelijk heerlijk om buiten te sporten als het lekker weer is. Bootcamp is een training gebaseerd op trainingen van het Amerikaanse leger. Tijdens deze les doe je intervaltraining, kracht- en uithoudingsoefeningen, circuittraining en hardlopen. Het leuke van Bootcamp vind ik dat het meestal in groepsverband is. De groep motiveert je om steeds verder te gaan. De vriend van Rosa komt van Texel en ze zijn daar dan ook regelmatig op bezoek. Omdat ze ook daar wilden trainen stelde haar vriend een bootcamp les samen door het bos en op het strand.

Hieronder zie je een aantal van de oefeningen die ze deden:

Oefening 1:  Het bankje gebruikte ik om step-ups te doen
Oefening 2:  Crunches
Oefening 3:  Heen en weer over de balk
Oefening 4:  Touwtje springen

Wil je meer lezen en de rest van de oefeningen zien, je vindt het hele artikel hier.

 

Strike a pose! 7 Yoga oefeningen voor hardlopers

Fitgirl Suus was een paar dagen in Zuid-Frankrijk. In de schitterende omgeving daar kun je heerlijk hardlopen in het zonnetje tussen de wijngaarden. Maar omdat ze al een tijdje niet had hardgelopen merkte ze meteen dat haar spieren weer stijver waren geworden. Daarom besloot ze een yoga workout te doen. Wil jij ook weten welke yoga oefeningen goed zijn voor hardlopers? Je leest het hier. Als je de oefeningen als warming up en cooling down doet zul je minder last hebben van spierpijn.

 

“Ik eet gezond, maar val niet af”

“Ik eet veel avocado en nootjes, want dat is super gezond en je valt er ook nog eens van af” is een opmerking die je vaak op het internet tegenkomt. Het is natuurlijk heel goed dat steeds meer mensen zich bewust zijn van wat ze eten en welke voedingsmiddelen goed voor ze zijn en welke minder. Bij de kassa in de supermarkt zie je ook steeds vaker zakjes met nootjes op de toonbank liggen. Maar hoe komt het dan toch dat veel mensen niet afvallen ondanks dat ze gezond eten? Denise deed een klein onderzoekje en vergeleek de voedingswaarden van een zakje nootjes en een Snickers. Benieuwd wat haar bevindingen zijn? Je leest het hier.

 

Eet- en sportdagboek Marlou: Cheat Day en tennis

Een tijdje geleden zijn de Fitgirls op Followfitgirls begonnen met het bijhouden van eet- en sportdagboeken. Inmiddels is het al weer tijd voor een nieuwe ronde eetdagboeken! Deze keer is Fitgirl Marlou aan de beurt en ze meldt meteen dat ze dan wel ‘Fitgirl’ is, maar niet alleen maar op slablaadjes kauwt. Om bij te houden wat ze precies gegeten heeft gebruikte ze deze keer de app ‘My Fitness Pal’. Wil je weten wat Marlou zoal eet en doet aan sport, lees dan snel het hele artikel.

Wil je meer lezen over sport, voeding en een gezonde levensstijl, neem dan eens een kijkje op Followfitgirls.com

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
army green biker jacket
Outfit inspiratie: Army green biker jacket

De biker jacket, het perfecte item voor het voorjaar en ook ideaal voor de wat frissere zomerdagen of avonden. Je...

Sluiten