Fitjournaal – De eerste Fitgirl Challenge Guide

Ook al eten we met Pasen misschien iets minder gezond (die paaseitjes weerstaan is toch iets teveel gevraagd) we willen natuurlijk wel up to date blijven op health en fitness gebied. Daarom ook met Pasen gewoon een Fitjournaal.Die paaseitjes willen we er tenslotte ook graag weer af hebben.

Het was een spannende week voor de Fitgirls, de nieuwe challenge voor de maand april ging namelijk van start. De ABSolutely April Challenge, alles voor een strakke buik dus. En deze keer bleef het niet alleen bij de schema’s, ook de allereerste Fitgirl Challenge Guide werd gelanceerd. Verder geeft Rosa tips voor een hardloopwedstrijd, Marlou legt uit hoe je een buikspier challenge overleeft, Denise vertelt 20 facts over zichzelf en nog veel meer. Wij hebben de leukste artikelen voor je op een rijtje gezet, dus lees snel verder!

 

Run girl Run | Tips voor een hardloopwedstrijd

Er staan weer super veel leuke hardloopevenementen voor de deur en daarom geeft Rosa tips voor als je aan een hardloopwedstrijd mee gaat doen. Zelf doet ze elk jaar meedoet aan de 4Mijl en dit jaar gaat ze voor het eerst ook een obstakel run doen.

De eerste 2 tips van Rosa:

 

  1. Voorbereiding. Lees goed waar je moet zijn, hoe je er kunt komen en hoe laat je begint en in welk startvak je moet gaan staan. Meestal ontvang je alle praktische informatie. Lees deze goed door. Dit voorkomt stress. En zorg dat je op tijd komt! Vaak is het erg druk tijdens hardloopevenementen.
  2. Voeding/Vocht. Hoe langer je afstand is die je loopt, des te meer energie je lichaam vraagt. Het is daarom verstandig om de dagen daarvoor wat meer koolhydraten te eten. Ontbijt op de wedstrijddag zoals je gewend bent ( niet te veel) en eet twee uur voor de start alleen nog iets kleins zoals een krentenbol of banaan. Drink de dagen ervoor en op de dag van de wedstrijd wat meer water dan je gewend bent.  Neem tot een uur voor de wedstrijd geen drinken meer want anders heb je kans dat je moet plassen onderweg. Ook zou ik de dagen voor de wedstrijd de alcohol even laten staan;-)

 

Wil je meer tips? Leer hier het hele artikel.

 

Nieuw: De Fitgirl Challenge Guide!

Het is april, dus tijd voor een nieuwe challenge! De ABSolutely April Challenge is all about abs, oftewel buikspieren. De zomer komt eraan en dat betekent crop tops en bikini’s en dan willen we natuurlijk wel met een strakke buik voor de dag komen. De Fitgirls hebben hun favoriete buikspieroefeningen in een challenge gegoten en helpen jou met het creëren van die killer abs. Er zijn twee versies: één voor beginners en één voor gevorderden.

En dat is nog niet alles, Followfitgirls lanceert de allereerste Fitgirl Challenge Guide! In deze e-guide vind je naast alle schema’s en uitleg van de oefeningen voor de ABSolutely April Challenge allerlei extra’s. Healthy recepten, tips van onze Fitgirls, een interview met personal trainer Barbara den Bak en nog véél meer. Wil jij alles uit de Challenge halen en naast buikspieren ook nog meer workout tips? Dan is deze Guide een musthave! Naast het regular schema bevat deze guide ook de extended version met nog meer oefeningen en variaties.

BESTEL Wil je meer weten over de nieuwe challenge? Lees hier het hele artikel.

I did it again: The Strong Viking Run

Ooraahh!! Suus did it again! Ze heeft meegedaan met The Strong Viking Run en dan wel The Mud Edition. Een half jaar geleden deed ze samen met haar zus mee aan de Brother Edition. Dit gaf zo’n kick dat ze zich meteen met hun mannen en broer opgaven voor The Mud Edition. Wil je weten hoe Suus het ervaren heeft? Hier kun je het hele artikel lezen.

Kayla Itsines komt naar Nederland!

Fitblogger Mandy schreef al eerder over Kayla Itsines. De Bikini Body Guide is ontzettend populair en ook Mandy zelf is groot fan. Ze volgt het programma zelf ook en heeft al veel vooruitgang geboekt. In dit artikel brengt ze het goede nieuws dat Kayla naar Nederland komt voor een gratis bootcamp! Wil je hier meer over weten, lees dan het hele artikel.

20 Facts about Fitgirl Denise

Na alle ander Fitgirls is ook Denise aan de beurt om jullie een kijkje te laten nemen in haar leven. Ook zij heeft namelijk 20 facts over zichzelf opgeschreven.

Hier alvast de eerste 2 Facts about Fitgirl Denise:

1. Als eerste wil ik jullie laten weten dat ik altijd heeeeel blij word als ik jullie lieve reacties op mijn artikelen lezen en de andere lieve berichtjes die jullie ons sturen, zowel privé als op onze Facebook pagina en Instagram accounts. Als ik weer een leuke, lieve reactie heb gelezen loop ik minstens een uur rond met een grote glimlach op m’n gezicht. Dankjewel daarvoor, lieve volgers! Ik heb niet vaak een off-day, maar als ik er een heb presteren jullie het altijd om weer een lach op mijn gezicht te toveren.

2. Je kunt mij sowieso heel blij maken met kleine, simpele dingen, zoals bijvoorbeeld een zonnestraal, een mooie plek of iets lekkers eten. Ik kan dan heel enthousiast en blij worden, waardoor ik soms zelfs een klein beetje begin te gillen (wat niet altijd iedereen op prijs stelt, haha).

 

Wil je meer weten over Denise? Je leest het hier.

Hoe overleef je een buikspier challenge?

Fitgirl Marlou krijgt vaak de vraag hoe ze al die challenges volhoudt. Ze heeft inmiddels al een ab challenge gevolgd op haar telefoon en een plankchallenge waarvoor ze op Facebook werd uitgenodigd. Inmiddels heeft ze samen met de andere Fitgirls de ABSolutely April Challenge gelanceerd. Tijd voor wat goede tips dus!

Marlou’s eerste tip:

  1. Prik een vast tijdstip: Een challenge zoals die voor buikspieren kost vaak maar een paar minuutjes tijd. ‘Geen tijd’ is in deze dus echt géén goede smoes. Je hebt elke dag wel even tijd en anders maak je tijd ervoor. Voor mij werkt het goed om elke dag een vast tijdstip te nemen waarop ik mijn challenge uitvoer. Op deze manier komt het in je standaard routine en wordt het al snel een soort gewoonte. In het begin is het misschien handig om elke dag een herinnering in je telefoon te zetten zodat je niet vergeet dat je aan de bak moet.

Voor meer tips kun je hier het hele artikel lezen.

FAQ: Veelgestelde vragen over de ABSolute April Challenge

De ABSolutely April Challenge is een groot succes, al meer dan 8000 meiden hebben zich vol enthousiasme aangemeld. Het team van Followfitgirls is weken lang bezig geweest met alle voorbereidingen. Van het samenstellen van de challenges, het filmen en monteren van de video’s tot het ontwikkelen van de Fitgirl Challenge Guide. Er komt heel wat bij kijken en dan is het EXTRA leuk om te zien dat zoveel meiden enthousiast meedoen! Omdat er veel vragen binnen komen via de mail hebben de Fitgirls besloten de meest voorkomende vragen samen te voegen in een FAQ.

Heb je ook nog een vraag over de challenge, de kans is groot dat je hier het antwoord vindt.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
paasactie
Gratis Leopard Watch bij je bestelling!

Het is PASEN! En met deze paasactie gaan jullie extra laten genieten van dit lange weekend door gratis een leopard horloge...

Sluiten