Fitjournaal: Eetdagboek en tips voor buikspieren

Afgelopen week zijn er weer een heleboel interessante en motiverende artikelen online gekomen op Followfitgirls. Van handige tools voor een gezonde levenstijl en groene smoothies tot tips voor snowboarden en awesome abs. Je vindt het allemaal op Followfitgirls. Elke zondag geven wij je op Follow Fashion in het fitjournaal een overzicht van de leukste artikelen. Veel plezier met lezen en succes met de February Fitgirl challenge, want daar doe je vast al aan mee, toch?

Review: Trainen met de Fitbit Flex

fitjournaal

Fitgirl Ellen en haar Fitbit zijn al ruim een jaar onafscheidelijk. Maar wat is een Fitbit eigenlijk precies? In eerste instantie is het een stappenteller in de vorm van een armbandje, maar daarnaast vertelt hij je bijvoorbeeld ook hoe je geslapen hebt, of je genoeg gedronken hebt en ‘s ochtends maakt hij je zelfs wakker als het tijd is om op te staan. Wil je meer weten over de Fitbit en de ervaring van Ellen? Lees hier het hele artikel.

 

Recept: Get ready sport smoothie

fitjournaal

De lekkere groene smoothie is perfect om te drinken voor je gaat sporten. De verschillende ingrediënten bevorderen vetafdrijving, een goede spijsvertering en sterke spieren. Ondanks dat hij groen is smaakt hij super fruitig en fris, er lekker dus! Wil je deze smoothie ook uitproberen, bekijk hier dan het recept.

 

Deel jouw Fitgirl moment en WIN!

fitjournaal

Ben jij één van de ruim tweeduizend meiden die mee doen aan de February Fitgirl Challenge? You go girl! Om je een extra zetje in de rug te geven hebben we afgelopen week een leuke winactie georganiseerd. Als je jouw Fitgirl foto op onze Facebook pagina plaatst maak je kans op 100 euro shoptegoed in de Follow Fashion shop. Je kunt je foto nog steeds plaatsen om kans te maken, dus grijp je kans! Wil je meer informatie over de actie, hier vind je het hele artikel op FollowFitgirls.

 

 

Tips & tricks voor snowboarden

fitjournaal

Veel mensen reizen de komende periode af naar de sneeuw om lekker de berg af te roetsjen op een snowboard. En dan is het verstandig om je goed voor te bereiden. Zeker als het de eerste keer is dat je gaat en je nog niet precies weet wat je te wachten staat. Maar ook als je al vaker op een snowboard hebt gestaan kun je thuis al iets doen om je voor te bereiden. Zo zijn er verschillende oefeningen, zoals de squatjump en de plank die je kunt doen om te voorkomen dat je op vakantie vergaat van de spierpijn. Fitgirl Suus weet hier alles van en geeft in het artikel Tips & tricks om je voor snowboarden allerlei handige informatie en oefeningen, lezen dus!

 

Behind the scenes: Fotoshoot voor The Sting

fitjournaal

Followfitgirls was nog maar een week live toen Marlou werd gevraagd om het gezicht te worden van de nieuwste sportcollectie van Amy & Ivy, een label van The Sting. Over die vraag hoefde ze niet lang na te denken, natuurlijk wilde ze dat! Afgelopen maandag heeft ze de hele dag in de fotostudio van The Sting in Amsterdam geposeerd in allerlei super leuke outfits. Wil je weten hoe Marlou deze dag ervaren heeft? Hier lees je het hele artikel en vind je ook een ‘behind the scenes’ filmpje.

‘Gezondere Suikers’? Alle feiten op een rijtje!

fitjournaal

Suiker is ongezond, dat weten we allemaal wel. Toch hoor je tegenwoordig hoor je steeds vaker de term ‘gezonde suiker’s’, maar bestaat dat eigenlijk wel? Ruwe rietsuiker, Ahornsiroop, Stevia en ga zo maar door zouden allemaal gezond of in elk geval gezonder zijn dan ‘normale’ suiker. In dit artikel lees je of deze gezonde suikers echt zo gezond zijn als beweerd wordt.

De vrouwelijke Arnold Schwarzenegger?

fitjournaal

Fitgirl Denise hoorde heel vaak dat ze zoveel potentie had om te gaan trainen als bodybuilder. Maar wanneer heb je eigenlijk potentie, heeft de één echt meer potentie dan de ander? En kan Denise dan de vrouwelijke Arnold Schwarzenegger worden? Inmiddels weet Denise veel meer over krachttraining en welke invloed je lichaamsbouw hierop heeft. In dit artikel vertelt ze je hier meer over.

 

4 Tips voor awesome abs!

fitjournaal

Awesome abs, wie wil dat nou niet? Veel mensen duiken de sportschool in en passen hun voeding aan om af te vallen. Maar die abs laten zich doorgaans niet zo snel zien, helaas. Vaak vallen we niet af op de plekken waar we dat graag zouden willen en wel op plekken waar we dat nou net niet zo nodig vinden. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen waar je op kunt letten om toch de gewenste resultaten te behalen.

#1 Focus op vetverbranding

Het eerste dat je moet begrijpen is dat afvallen in gewicht iets anders is dan vet verbranden. De weegschaal zegt niets over de samenstelling van jouw lichaam en kan dus zeer misleidend zijn. Ik ken mensen die superdun zijn, maar qua vetpercentage nog net niet in de categorie ‘obese’ vallen. Ook de bekende methodes als bijvoorbeeld het berekenen van je BMI houden hier geen rekening mee. Door de focus te verleggen van de weegschaal naar de spiegel, kun je veel beter zien wat er nu precies gebeurt met jouw lichaam. Nu dat duidelijk is zal ik bij de volgende punten zo goed mogelijk proberen uit te leggen hóe je dan vervolgens het beste te werk kunt gaan.

Lees hier het hele artikel voor meer tips en je zult zien dat die awesome abs echt wel haalbaar zijn, ook voor jou!

“Maar wat eet jij dan zoal op een dag?” – Eetdagboek Marlou

fitjournaal

Na Denise was Marlou aan de beurt om haar eetdagboek met jullie te delen. In tegenstelling tot Denise is Marlou niet zo van de bewuste keuzen. Ze is echt een koekiemonster en eet elke dag wel een koekje. Afgelopen week heeft ze in ‘Mijn Eetmeter’ van het Voedingscentrum bijgehouden wat ze allemaal gegeten heeft en welke voedingswaarden daarbij horen. In het tabelletje hieronder zie je wat ze gemiddeld op een dag binnenkrijgt. Best goed, er staan geen rode pijltjes bij, maar het verzadigd vet zou bijvoorbeeld wel wat minder kunnen.

fitjournaal

 

Wil jij weten wat Marlou precies eet op een dag en hoeveel calorieën er in haar voeding zitten? Hier lees je het hele artikel met een compleet overzicht uit de app ‘Mijn Eetmeter’.

Same, same but different – Lichaamstypes

fitjournaal

Als vervolg op het artikel van Denise ‘De vrouwelijke Arnold Schwarzenegger?‘ vertelt haar zus Chantal nu meer over de verschillen tussen hun lichaamsbouw. Ze krijgen vaak te horen dat ze op elkaar lijken, maar toch zijn hun lichamen heel verschillend. Zo bouwt Denise snel spieren op en heeft Chantal meer vrouwelijke vormen en een zandloperfiguur. In het artikel lees je meer over de verschillen tussen verschillende lichaamstypes.
Wil je op de hoogte blijven van de laatste fitnesstrends en tips kijk dan op FollowFitgirls.com.

 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
outfit inspiratie
Outfit Inspiratie: biker jacket

Deze week hebben we een outfit inspiratie samengesteld voor de welbekende black biker jacket. Het is dé musthave voor dit...

Sluiten