Fitjournaal: hoelahoepen en ontbijtjes

Het is weer tijd voor een nieuw Fitjournaal! Elke zondag delen we de leukste en meest inspirerende artikelen van Followfitgirls met jullie. Deze week vertelt Rosa over een workout waar je per 10 minuten 100 calorieën verbrandt. Daarnaast start volgende week (11 mei) de nieuwe challenge van Followfitgirls, namelijk de Fitgirl Bikini Challenge. Ook deelt Anouk 5 gezonde én lekkere (ook belangrijk) ontbijtjes. En nog heel veel meer. Lees snel verder voor de highlights van deze week.

Hoelahoep Workout met Fitgirl Rosa

fitjournaal

Rosa schreef een tijdje geleden al over touwtje springen en nu heeft ze weer een andere leuke old skool workout: hoelahoepen. Een tijdje geleden was ze bij de Primark en zag ze bovenstaande hoelahoep voor maar 6 euro. Net zoals ik, heeft Rosa vroeger op het schoolplein en in de tuin veel gehoelahoept; daarom wilde ze het weer eens proberen. Een leuke bijkomstigheid is dat je met hoelahoepen heel veel calorieën verbrandt. Ongeveer 100 calorieën per 10 minuten. Daarnaast train je heel gericht je heupen, billen, buik en taille. Hoelahoepen heeft nog veel meer leuke voordelen en Rosa deelt ze vandaag met jullie. Klik hier voor nog meer voordelen van hoelahoepen.

Bridal Bootcamp: calorieën verbranden in bruidsjurken

fitjournaal

Afgelopen weekend was het weer zover! Suzanne mocht weer shinen in de mooie jurken van Sincerity tijdens de European Bridal Week. Ze werkt nu al meer dan 5 jaar voor dit merk. Met een leuke groep meiden worden ze ingevlogen naar Chicago, Harrogate, Barcelona en nu, het iets minder spannende Essen. Meerdere dagen loop je van 9 tot 6 uur door de stand (van 50 meter ongeveer) op je hoge hakken in verschillende bruidsjurken. Dat is hard werken en vooral veel calorieën verbranden op deze dagen. Lees meer over de European Bridal Week, hier.

Fitgirl Bikini Challenge – Doe je mee?

fitjournaal

Een nieuwe maand is aangebroken en daarom hebben we weer een nieuwe Challenge voor jullie. Deze keer stoomt Followfitgirls je klaar voor je summer body met de Fitgirl Bikini Challenge. De challenge start 11 mei en duurt tot 5 juli. Acht weken lang train je dus voor je killer body voor deze zomer. Later beginnen is natuurlijk ook mogelijk. Dit keer is er een schema waarbij je niet elke dag maar drie keer per week traint met circuit trainingen waarbij zowel cardio als krachtoefeningen aan bod komen. Daarnaast komt er weer een Fitgirl Challenge Guide met extra tips, oefeningen en healthy recepten. Zoals je gewend bent is er een schema voor beginners maar ook voor gevorderden, dus iedereen kan weer mee doen! Laat de zomer maar komen! Klik hier voor meer informatie en om je op te geven.

5x gezonde ontbijtjes

fitjournaal

Dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, weet je nu wel (hoop ik). Start de dag met vitamines en je hebt gelijk een energieboost te pakken. Bovendien komen je darmen door te ontbijten op gang en bevat het nodige voedingsstoffen. Mensen die het ontbijt overslaan eten gedurende de dag meer snacks en hebben eerder een hongergevoel dan mensen die iedere dag ontbijten. Om ontbijten vol en leuk te houden, kun je lekker veel afwisselen. Vandaag deelt Anouk vijf gezonde ontbijtjes, die geen uren werk kosten. Mijn favoriete maaltijd is zeker weten het ontbijt, dus met dit artikel heb ik weer genoeg inspiratie om af te wisselen. Benieuwd? Bekijk het artikel hier.

10 Fouten bij het trainen van je buikspieren

fitjournaal

De zomer komt eraan en misschien heb jij (of doe jij) wel meegedaan met de ABSolutely April Challenge. Hallo platte en strakke buik! We gaan gezond eten en de buikspieren eens flink aanpakken. Maar hoe train je je buikspieren eigenlijk goed? Vaak worden er veel fouten gemaakt als het gaat om de buikspieren. Daarom heeft Manon de 10 meest gemaakte fouten voor je op een rij gezet. Het heeft bijvoorbeeld totaal geen zin om elke dag je buikspieren te trainen. Bekijk de 9 andere fouten met uitleg, hier.

Video: Denise’s Fitgirl Confessions

fitjournaal

Ja, ook Fitgirl Denise moet eraan geloven: haar fitgirl confessions! Na Marlou en Rosa deelt ook Denise haar confessions met jullie in de vorm van een video, inclusief een Twents accent. Ook al woont ze daar al bijna 10 jaar niet meer. Benieuwd naar de Fitgirl Confessions van Denise? Klik hier.

Dat was alweer het fitjournaal van deze week. Wil je op de hoogte blijven van de laatste fitnesstrends en tips kijk dan op Followfitgirls.com. Volg Followfitgirls voor motivatie ook op Instagram: @Followfitgirls_com.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
la sisters
Outfit Inspiratie: LA SISTERS in Paris

Het is weer zondag en dat betekent dat het tijd is voor een dosis outfit inspiratie. Deze keer draait de...

Sluiten