Fitjournaal: ABSolutely April Challenge en eetdagboek

Het is zondag wat betekent dat we weer een nieuw fitjournaal voor je hebben met de leukste artikelen van Followfitgirls. Zo vertelt Rosa over de voordelen van kokosolie, wordt de nieuwe workout challenge geïntroduceerd, laat Suus je een kijkje nemen in haar eetdagboek en nog heel veel meer.  Lees snel verder voor een overzicht van de leukste artikelen op Followfitgirls van afgelopen week.

10 X voordelen van kokosolie

fitjournaal

Sinds een tijdje gebruikt Rosa kokosolie in de keuken. Ze bakt, braadt en wokt hiermee en ze is helemaal gek op de geur en smaak van kokos. Kokosolie is 100% plantaardig en is een verzadigd vet. Maar er zijn nog meer voordelen van kokosolie. Je hoeft het niet alleen te gebruiken in de keuken. Wist je bijvoorbeeld dat je kokosolie ook in je haar kan doen? Hier wordt het sterk van en is ook het wondermiddel voor droog haar. Daarnaast zorgt het ook nog voor een verzadigd gevoel waardoor je minder snel last krijgt van eetbuien. Benieuwd naar nog meer voordelen? Lees het artikel hier.

ABSolutely April Challenge: Doe je mee?

ABSolutely April Challenge

Yes, er is weer een nieuwe workout challenge voor de maand april: ABSolutely April Challenge. Zoals de naam al zegt gaat het in de maand april om de abs. Nu we weer langzaamaan het lekkere weer tegemoet gaan willen we allemaal onze abs kunnen showen in de leukste crop tops. De Fitgirls hebben hun favoriete buikspieroefeningen in een challenge gegoten en helpen jou met het creëren van die killer abs. Er zijn twee versies: één voor beginners en één voor gevorderden. De challenge duurt weer een maand lang en zoals altijd kun je de oefeningen gewoon vanaf huis doen en het kost slechts een paar minuutjes per dag. Deze keer hebben we voor de gevorderden nog meer in petto! Benieuwd wat dat is? Lees het hier en schrijf je ook meteen in om 31 maart de schema’s te ontvangen.

“Maar wat eet jij dan zoal op een dag?” – Eetdagboek Suus

fitjournaal

Deze week is het de beurt aan Suus om haar eetdagboek met jullie te delen. Het gebeurt weleens dat Suus last minute een lingerie/badkleding shoot heeft, daarom probeert ze zo gezond mogelijk te eten zodat ze altijd goed in shape is. Natuurlijk lukt dat niet altijd en probeert ze het ook leuk voor haarzelf te houden.. Ook zo nieuwsgierig geworden naar het eetdagboek van een model? Klik hier om naar het artikel te gaan.

Lesgeven op een sportschool, hoe doe je dat?

fitjournaal

Elke les weer een leuke, nieuwe choreografie verzinnen of de Les Mills of Club Joy les van voor tot achter uit je hoofd leren, elke keer vrolijk en enthousiast voor de groep verschijnen, zelfs als je hoofdpijn hebt of chagrijnig bent. Hoe pak je dat aan? Hoe word je groepslesinstructeur? Ellen is ruim 10 jaar werkzaam geweest als instructeur en in dit artikel vertelt ze hoe je instructeur kunt worden en wat je er voor nodig hebt. Je leest het hier.

Voedingswaarden, hoe zit dat precies?

fitjournaal

“Ik ben al heel gezond gaan eten, maar heb geen idee hoe de verdeling qua voedingswaarden precies is hoor. Daar hou ik me niet mee bezig.”, “Ik track mijn voeding in een app, maar ik weet niet zo goed wat ik dan qua verdeling van voedingswaardes aan moet houden.”, “Ik track mijn voeding, maar ik kom lang niet aan m’n eiwitten terwijl ik altijd over m’n koolhydraten zit.” Dit is zomaar een greep uit de vragen en opmerkingen die Denise vaak krijgt. Vandaag legt ze jullie in essentie uit wat de verschillende macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) precies inhouden en waar ze goed voor zijn. Klik hier om naar het artikel te gaan.

Techniek tips: goede uitvoering van squat en de plank

fitjournaal

Nou meiden, hier gaan we dan! Op naar een flinke dosis spierpijn, nieuwe lifestyle, mindset van een pro en een killer body. Karlijn is 26 jaar, nieuwkomer in deze wereld, gaat verschillende takken van fitness proberen en gaat op zoek naar een passend voedingsschema. Oftewel, zij gaat jullie meenemen in haar avontuur van de thuisgym tot de femme fatale van de fitness. Zij gelooft dat er door een combi van sport, begeleiding, psychologie en de juiste outfit een ware diva van de dumbells in ons allen schuilt. Vandaag gaat ze jullie uitleggen hoe je de squat en de plank technisch correct uitvoert. Lees het artikel hier.

Funrun: Rainbowrun Eindhoven 2014

fitjournaal

Het hardloopseizoen is weer begonnen! Er zijn weer een heleboel leuke runs, waaronder de Electric run in Amsterdam, waar Ellen zaterdag 28 maart aan meedoe. Om alvast in de stemming te komen vertelt zij over de Rainbowrun Eindhoven waar in juni 2014 aan meedeed. Zo vertelt ze over de voorbereiding en deelt ze foto’s van de kleurrijke run. Je leest het hier.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste fitnesstrends en tips kijk dan op Followfitgirls.com. Volg Followfitgirls voor motivatie ook op Instagram: @Followfitgirls_com.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
matte nagellak
Nageltrend: matte nagellak

Matte nagellak is een knaller.  Elk beautymerk heeft sinds kort wel een top coat in het assortiment die je nagellak...

Sluiten