Fitjournaal: Winactie en billen workout

Het is alweer zondag, dus tijd voor een nieuw fitjournaal! Deze week viel er heel wat te lezen op Followfitgirls. Zo geeft Rosa je een kijkje in haar eet en sportdagboek, laat Marlou een benen en billen workout zien, vertellen maar liefst twee fitgirls over de weg die ze afgelegd hebben om hun bikinibody te krijgen en nog veel meer interessante artikelen. Ook kun je een complete sportoutfit van Amy & Ivy winnen, die kans laat je niet liggen toch?! Lees snel verder voor een overzicht van de leukste artikelen op Followfitgirls van afgelopen week.

Eet en sportdagboek van Fitgirl Rosa Wouters

fitjournaal

Na Marlou, Denise en Chantal is Rosa aan de beurt voor een eetdagboek! Rosa gaat nog een stapje verder, ze heeft voor jullie ook bijgehouden hoeveel ze heeft gesport, het is dus een eet én sportdagboek geworden.

Maandag
Ontbijt: Bakje halfvolle yoghurt, een beetje cruseli en een lepel lijnzaad. Ook drink ik 2 mokken met groene thee citroen.
Lunch: 1 speltbol met kruidenkaas light, zongedroogde tomaat en een beetje rucola. Ik zet hierbij ook een pot groene thee citroen.
Tussendoor: stuk ontbijtkoek.
Avond eten: Lasagne gemaakt door mijn vriend met gehakt, ham, courgette, kaas en tomaat. Hierbij drink ik 1 glas water.

Beweging: Fitgirl Challenge + Grit + 13 min Escalator. Tijdens Grit drink ik 1 bidon met water.

Wil jij weten wat Fitgirl Rosa de rest van de week heeft gegeten en wat ze deed qua sport? Lees dan snel het hele artikel.

De Fitste van Nederland: update #1

fitjournaal

Twee weken geleden vertelde Ursula jullie dat ze de Fitste van Nederland wilde worden. Hoog tijd dus voor een eerste update! Het mooie weer van de afgelopen tijd kwam goed uit. Ze heeft meteen haar ijzeren ros uit zijn ‘stal’ gehaald om naar haar werk te fietsen. Dit viel de eerste keer niet mee! Ook heeft ze al een survivaltraining achter de rug en heeft ze zich officieel ingeschreven voor ‘De Fitste van Nederland’, geen weg meer terug dus. Wil je weten wat Ursula verder doet om zo fit mogelijk te worden? Lees hier het hele artikel.

Win: complete sportoutfit van Amy & Ivy

fitjournaal

Sporten is natuurlijk nóg leuker in stijl! Wij werden dan ook direct enthousiast bij het zien van de sportcollectie van Amy & Ivy by The Sting. Hier kon je al zien dat Fitgirl Marlou het gezicht is van de campagne en deze week mogen we ook één van onze lezers blij maken met een setje. Jullie mogen helemaal zelf gaan mixen en matchen. De collectie bestaat uit items die allemaal perfect met elkaar te combineren zijn. De winnares wordt bekendgemaakt op 31 maart, je kunt dus nog steeds meedoen! Wil je weten wat je moet doen om te winnen? Lees hier het hele artikel.

20 Facts about Fitgirl Suus

fitjournaal

Na Marlou en Rosa is Fitgirls Suus aan de buurt om iets meer over zichzelf te vertellen. Hier alvast een voorproefje van de 20 Facts about Fitgirl Suus!

 1. Ik geboren ben in Vleuten, een klein dorpje naast Utrecht.
 2. Ik de tijd heel erg snel vind gaan en inmiddels alweer 28 (en een half ben) aaaaaah!
 3. Ik mijn hele leven eigenlijk al in beweging ben. Als klein meisje op dansen en later ook fanatiek heb geschaatst? Gelukkig ben ik daar niet mee doorgegaan, want dan had ik modellenwerk wel kunnen vergeten,met die gespierde kabels op m’n benen en billen ;)
 4. Ik nu dus wel blij ben met m’n lange slanke benen maar minder blij met m’n brede schouders.
 5. Ik afgestudeerd ben op de HBO dansacademie in Tilburg en bij oa Frans Bauer op de achtergrond heb gedanst ;)

Wil je alle 20 fact over Suus lezen? Klik dan hier.

Gezonde tussendoortjes: middagdip killers!

fitjournaal

Vermoeide ogen, handen onder het hoofd en een stapel lege koffiebekertjes op je bureau. Ergens op de achtergrond hoor je jouw collega’s. Vaag zie je letters op het beeldscherm voor je neus, maar het lukt je gewoon even niet om er iets van te maken. Je hebt te maken met een hardnekkige vijand: de middagdip. Ursula vertelt meer over de oorzaak van de middagdip en hoe je hem kunt verhelpen of (nog beter) voorkomen. Hier alvast de eerste tip:

#1 Kwark of yoghurt met fruit of noten

Met fruit zit je altijd goed. Je hoort de laatste tijd veel negatieve berichten over fruit omdat het veel suiker bevat. Ja, fruit bevat suiker, maar zolang je geen vijf stuks fruit per dag eet kun je gerust een appel of banaantje in je tas gooien voor een beetje extra energie. Combineer het met yoghurt of kwark voor de eiwitten, zodat het wat meer vult. Je kunt ook kiezen voor kwark of yoghurt met een klein handje noten als je het liever low-carb houdt.

Wil je ook de rest van de tips lezen, bekijk snel het artikel!

Jouw start voor een fitte levensstijl

fitjournaal

“Sport jij écht 3 tot 4 keer in de week? Hoe doe je dat dan? Waar haal je de tijd vandaan? Daar heb ik echt geen tijd voor, hoor!” is een opmerking die Denise vaak te horen krijgt. En eigenlijk vind ze dat ook helemaal niet zo gek. Twee jaar geleden verteld had ik waarschijnlijk hetzelfde gereageerd. Toch grappig hoe je zo kunt veranderen in een relatief korte tijd. Jullie ‘kennen’ haar nu als echte fitgirl, maar zoals ze in haar introductie blog al vertelde is ze dit dus echt niet altijd geweest. Hieronder zie je een foto van Denise een paar jaar geleden naast een recente foto.

2015-03-05 19.41.32

Wil je weten hoe Denise haar fitte levensstijl gestart heeft? Lees hier het artikel waarin Denise goede tips geeft om te beginnen met sporten en het ook vol te blijven houden.

Is pindakaas goed of slecht?

fitjournaal

Heb jij je ook wel eens afgevraagd waarom sporters zo dol zijn op pindakaas? Pindakaas is toch hartstikke vet? Pindakaas is inderdaad vet, maar het is ook goed voor je. Waarom dan? En welke pindakaas kun je het beste kiezen? Ellen geeft uitleg!

De volgende soorten heeft ze vergeleken:

 1. Calvé Original
 2. Calvé Stukjes pinda
 3. Calvé Creamy
 4. Calvé Light
 5. AH Biologisch
 6. Zonnatura Crunchy

Ben jij benieuwd waarom pindakaas goed voor je is en welke soort het beste uit de test komt? Lees hier het hele artikel.

Video: Benen & Billen workout

fitjournaal

Na veel vragen over oefeningen voor strakke billen heeft Marlou besloten om een benen en billen workout video op te nemen! De zomer komt eraan en dan willen we natuurlijk wel met een strakke booty over het strand kunnen lopen. Marlou heeft afgelopen maand een 30 days squat challenge gevolgd en de meesten van jullie kennen de gewone squat inmiddels vast wel. Daarom heeft Marlou een aantal andere oefeningen voor jullie samengesteld waar je ook super strakke billen en benen van krijgt. Ze gebruikt onder andere een kettlebell en doet alle oefeningen voor in een video. Je kunt dus meteen meedoen, handig! Ben jij klaar voor een strakke benen & billen workout? Kijk snel hier.

Onze favoriete sneakers uit de Sarenza zomercollectie 2015

fitjournaal

De Fitgirls zijn helemaal gek op sneakers. Voor tijdens een workout, maar natuurlijk zijn ze zijn ook nog eens hartstikke stijlvol bij iedere outfit. Dat we tegenwoordig meer vrouwen op sneakers zien dan op hakken zegt eigenlijk al genoeg: Ze zijn geweldig! Sarenza heeft heel veel nieuwe modellen en kleuren in haar nieuwe spring/summer 2015 sneakercollectie. In dit artikel zie je de favoriete sneaker van Followfitgirls

De Fitjourney naar mijn Bikini Body

fitjournaal

In haar vorige artikel heeft Mandy jullie een introductie gegeven over de Bikini Body Guide van Kayla Itsines. Heb je het nog niet gelezen en ben je benieuwd wat het is? Lees het dan hier. In dit artikel vertelt ze over haar persoonlijke ervaring met het programma. Ze noemt de voor en nadelen van het programma en laat haar eigen voor en na foto’s zien!

IMG_2273

Wil je meer weten over haar ervaringen? Je leest het hier.

Ik ga op vakantie en neem mee: De March Madness Challenge!

fitjournaal

Terwijl de lente zich alweer aandoet in Nederland heeft Marlou nog een wintersport vakantie voor de deur staan. Normaal gesproken was het al stressvol om op vakantie te gaan (lees: alles inplannen voor FollowFashion.nl en dingen overdragen aan mijn collega) maar dit keer is er nog iets meer vakantiestress. Het runnen van Followfitgirls naast een modeblog en een webshop is super leuk maar er gaat héél veel tijd in zitten. Nu zoveel meiden enthousiast meedoen met de March Madness Challenge kan Marlou het natuurlijk niet maken om zelf een week te missen. Daarom gaat de Challenge gewoon mee op de tablet zodat ze op vakantie. Hier lees je de hele persoonlijke blog van Marlou.

Try out – TRX Suspension Class

FFG Chantal TRX

Suus, Denise en Chantal hadden de eer om een training te volgen bij MT Fitness in Amsterdam. Ze volgden de TRX Suspension Class. Een paar weken geleden zijn Denise en Chantal namelijk naar de opening van de nieuwe gym geweest en daar stelden ze hen voor om eens een lesje te komen volgen. De TRX Suspension is een band met twee handvaten die je aan een ankerpunt op hangt. Met deze tool kun je een full body work-out kunt doen. Je ontwikkelt er kracht, balans, flexibiliteit en core stabiliteit mee.

De voordelen op een rijtje:

 1. Je kunt er een snelle en effectieve work-out mee doen.
 2. Je kunt de TRX Suspension overal gebruiken (thuis, in de sportschool, buiten, maar ook op reis).
 3. Iedereen kan er mee trainen; beginners en gevorderden.
 4. Bijna alle spiergroepen in je lichaam worden aangesproken.

Wil je meer weten over TRX Suspension en de ervaringen van Suus, Denise en Chantal lezen? Bekijk hier het hele artikel.

Lees ook de vorige fitjournaals.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
outfit inspiratie
Outfit Inspiratie: Shades of white

Vandaag weer een nieuwe Outfit Inspiratie op Follow Fashion. Ik ben helemaal vrolijk door dit heerlijke lenteweer. Als de zon...

Sluiten