Fotoverslag: weekendje Parijs

Afgelopen weekend was het zover: onze citytrip naar Parijs! Mijn vriend en ik vertrokken vrijdag met de trein naar de city of love. De reis was super ontspannend en er was zelfs catering aan boord. We zijn één keer eerder in Parijs geweest en toen gingen we met de auto. Ik kan je vertellen; de trein is een stuk relaxter!

Ik ging met een leuke opdracht naar Parijs, namelijk om herinneringen op te halen! Ik heb een paar weken geleden een oproepje geplaatst waarin ik jullie vroeg om je mooiste herinneringen met mij te delen. Wij hebben drie herinneringen geselecteerd en die hebben we als het ware opgehaald in Parijs. In deze blog vertel ik je hier meer over en laat ik weten wie de winnares is van de tickets naar Parijs!

Weekendje Parijs – Dag 1

Nadat we hadden ingecheckt zijn we vrijdagmiddag direct een stuk gaan wandelen want het was heerlijk weer. We kwamen in een mooi bloemenpark met daaraan een dierentuin! Dat was lang geleden.. We hebben lekker aapjes gekeken en andere mooie beesten. Ik voelde me weer even 10, haha! Daarna zijn we lekker in het avondzonnetje gaan zitten met een flesje wijn en bestelden we een plankje met heerlijke Franse kazen en vlees. ‘S avonds hebben we lekker lang op het terras gedineerd en bijgekletst.

parijs citytrip

3

Weekendje Parijs – Dag 2

Tijd om de herinnering van Greetje op te halen! We zijn naar de prachtige wijk Mon Matre gegaan en hebben daar de Sacré Coeur bekeken. En natuurlijk het prachtige uitzicht over de hele stad.. wow! Tijdens het nemen van de foto was het nog bewolkt maar later die dag trok het helemaal open. We hebben daar lekker geluncht op het terras en vervolgens zijn we naar het centrum gegaan voor een shop sessie. Uiteraard wel even via het Louvre om nog wat mooie foto’s te maken;-)

‘S avonds wilden we gaan eten bij Kong maar helaas was dit al vol dus hebben we ergens anders lekker sushi gegeten. Daarna zijn we naar een gezellig café vlakbij ons hotel (in Bastille) gegaan en hebben we tot in de late uurtjes gekletst onder het genot van een flesje Rosé.

8 marlou sacre coeur 10 louvre

Bij het Louvre

citytrip parijs

9 marlou volkerink

Weekendje Parijs – Dag 3

Wat een weertje! Vandaag was het 30 graden en daarom perfect weer om de herinnering van Kirsten te gaan herbeleven: chillen bij Place des Vosges. Een prachtig park in Le Marais, op het oudste plein van Parijs. Het plein van 140 bij 140 meter wordt omringd door 39 gelijk uitziende huizen, ieder gebouwd van rode stenen. Veel van deze huizen hebben een eigen bijzondere geschiedenis. We hebben hier heerlijk in de zon gezeten en gepicknickt. Daarna liepen we langs de Seine en kwamen we een super leuke tent tegen met gezellige muziek en een bbq. We hebben hier lekker gegeten en vervolgens zijn we naar de Notre Dame gelopen. Omdat het zo bloedheet was leek het een beter idee om deze trip voort te zetten op de fiets. Fietsen huren is heel makkelijk en goedkoop in Parijs en kun je in korte tijd veel zien. Erg leuk! We zijn naar de Champs-Élisées gefietst en hebben daar door de immense winkelstraat gelopen en een terrasje gepakt.

‘S avonds hebben we Renate’s herinnering opgehaald: pizza gegeten langs de Seine en vervolgens lekker op ons kleedje neergestreken met koude Corona’s. Genieten van de zonsondergang en het prachtige uitzicht. Perfect!

 

5

Chillen bij Place des Vosges

4

Wandelen langs de Seine

6

Bij de Notre Dame!

IMG_6067

Op de fiets door Parijs! 

2

Pizza, rosé en zonsondergang

FullSizeRender

The good life. 

 

Weekendje Parijs – Dag 4

Alweer ons laatste dagje in deze prachtige stad. We hadden nog maar een paar uurtjes en gezien het weer erg warm was (31 graden) zijn we weer naar Place des Vosges gegaan om daar te gaan picknicken. Om 1 uur was het toch echt tijd om terug te gaan dus na een lekkere warme wandeling hebben we uitgecheckt en zijn we naar het station gegaan.

jurre

Laatste dagje! Picknicken bij Place des Vosges

En de winnaar is..

Mede dankzij Greetje, Kirsten en Renate hebben wij een geweldige tijd gehad in Parijs. We waren er al een keer geweest dus we hoefden niet perse weer alle culturele hoogtepunten te bekijken. Al moet ik zeggen dat we de meesten wel gezien hebben. Ik heb de foto’s op Instagram gedeeld en de foto met de meeste likes is de winnares van deze actie. En dat is geworden: Renate, gefeliciteerd! Jij wint 2 treintickets voor een weekendje Parijs om nieuwe herinneringen op te doen!

Ben je nou enthousiast geworden na het lezen van mijn blog? Voor meer informatie over een citytrip met de trein naar Parijs kijk op GaSamen Stedentrips.

Ook benieuwd hoe fit mijn weekend precies was? Ik hield bij hoeveel calorieën ik verbrandde, hoeveel stappen we zetten en hoeveel kilometer we liepen. Lees mijn blog hierover op Followfitgirls

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
In 7 stappen naar je bikini body

De zomer is in volle gang en met temperaturen boven de dertig kunnen we niet wachten om ons in bikini...

Sluiten