Friends with benefits: DOs en DON’Ts

Laten ate even heel eerlijk zijn: friends with benefits zijn met iemand kan behoorlijk makkelijk en prettig zijn. Wat is er nou niet leuk aan het idee om geheel vrijblijvende seks te hebben  met een leuke jongen die je respecteert zonder dat je er een toekomst mee ziet? Een friends with benefits relatie kan op verschillende manieren ontstaan. Via internet zijn er bijvoorbeeld verschillende datingsites speciaal ingericht op het vinden van friends with benefits. Helaas komen er altijd wel een paar nadelen bij kijken.

Zoals? Wat dacht je ervan als er bij de één gevoelens op komen dagen, dan heb je wel even een probleem want dan is het hele idee van friends with benefits weg.. Om verwarring, ongemakkelijkheden en teleurstellingen te voorkomen hebben we een paar DOs en DON’Ts voor je op een rijtje gezet.

friends-with-benefits 

Friends with benefits – DO’s

1. Wees eerlijk

Dit is zo ongeveer de belangrijkste regel als het om je FWB gaat: wees open naar elkaar. Zorg ervoor dat je allebei op hetzelfde level zit voor als er één gevoelens begint te krijgen voor de ander. Hetzelfde geldt voor als jij, of je FWB ermee wilt stoppen. Je moet dan beide tevreden zijn met deze beslissing.

2. Spreek je (seksuele) gedachten uit

Het hoofddoel van het idee van friends with benefits is om geweldige, bevredigende seks te hebben. Spreek dus gewoon uit wat je fijn vindt en wat niet.

3. Doe het altijd veilig

Condooms zijn echt een múst als je friends with benefits bent. Niet alleen zorgt het ervoor dat je niet zwanger raakt van een jongen waar je helemaal geen toekomst mee ziet, maar ze zorgen er ook voor dat je geen SOA’s krijgt van iemand waarmee je seks hebt maar niet monogaam mee bent.

4. Besteed tijd en moeite aan je uiterlijk

Ook al zie je jezelf niet in een relatie met deze jongen, het is niet eerlijk als je bij hem thuis opduikt met ongeschoren benen, een joggingbroek en een niet opgemaakt gezicht. Zorg er dus voor dat je er altijd aantrekkelijk uit ziet want ook dit zal uiteindelijk effect op jullie seks hebben.

5. Zorg dat je emotioneel gezien klaar bent

Alleen seks hebben met iemand kan, vooral voor ons vrouwen, emotioneel erg zwaar zijn. Wij zijn vaak geprogrammeerd om een bepaalde klik met iemand te voelen nadat we met iemand seks hebben gehad dus zorg ervoor dat je 100%, nee 1000% achter de keuze staat om enkel en alleen seks te hebben dat nergens naar leidt.

6. Houd je ogen (en hart) open voor nieuwe relaties

Met andere woorden: raak niet te gehecht aan je FWB en sluit jezelf vooral niet buiten van het vinden van iemand waarmee je wel een toekomst ziet. Je wilt de kans niet mislopen dat je je prins op het witte paard niet kunt leren kennen omdat je een seks buddy hebt.

friends-with-benefits

Friends with benefits – DON’Ts

1. Blijf er niet slapen

Blijven slapen maakt de dingen een stuk ingewikkelder. Je wilt jezelf juist beschermen van het emotioneel gehecht raken aan je FWB en naast hem slapen, en vooral wakker worden, is dan echt té intiem. Wens hem gewoon een fijne nachtrust toe, neem een douche en kruip met een goed gevoel je eigen bed in.

2. Geen geknuffel

Uit onderzoek is gebleken dat tijdens het knuffelen er allemaal hormonen en gevoelens loskomen en dat is echt een no go als het om friends with benefits gaat. Je wilt het juist niet te ingewikkeld maken en lepeltje lepeltje liggen helpt daar zeker niet bij.

3. Wees niet aanhankelijk

Dit is een vriendschap, geen relatie. Je schone kleren bij hem laten of een tandenborstel is echt ontmoedigend. Stel hij heeft een date bij hem thuis gepland en dat meisje ziet opeens jouw kleding of roze tandenborstel daar liggen. Dan heeft hij gelijk een hoop uit te leggen en daar wil jij hem niet mee opzadelen.

4. Word niet boos of jaloers als hij iemand anders ontmoet

Je FWB is niet je vriendje. Hij is toegestaan om te daten, op Tinder actief te zijn, of Facebook vrienden te worden met een aantrekkelijk meisje. Als je erachter komt dat hij geïnteresseerd is in iemand is dat helemaal oké, hij gaat niet vreemd. En tenslotte ben jij zelf ook vrij om te daten wanneer en hoe vaak je maar wilt.

5. Stel je FWB niet voor aan je ouders/familie/vrienden

Een FWB is bedoeld voor tijdelijk plezier. Als je familie of vrienden hem nog niet kennen, stel hem dan ook niet aan hun voor. Je wilt niet dat mensen zich met je leven gaan bemoeien door de hele tijd te vragen ´hoe het nou eigenlijk zit´.

6. Houd het bij de slaapkamer

Na een paar keer (hopelijk) geweldige seks te hebben gehad, voel je dan niet gedwongen om andere dingen met hem te doen zoals winkelen, uiteten gaan of naar de bioscoop. Houd de aantrekkingskracht tussen de muren van de slaapkamer, daar waar het hoort. Als jullie toch nog beide sterke gevoelens krijgen dan kunnen jullie altijd later nog gaan daten.

Bron: Stylecaster

Lees ook onze redenen waarom single zijn leuker is.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
header
Sollicitatie tip: Welke kleur moet je wel en niet dragen?

Vroeg of laat krijg iedereen te maken met sollicitaties. De één rolt er zo doorheen en de ander heeft er...

Sluiten