Heb geen zorgen, zorg maar dat je geniet

Waarschijnlijk heb ik er met deze titel voor gezorgd dat jullie allemaal een heel bekend liedje van vroeger in jullie hoofd hebben. Helemaal niet erg en stiekem ook een beetje mijn bedoeling, want nu is meteen de strekking van mijn verhaal duidelijk: Heb geen zorgen, zorg maar dat je geniet. Het is een theorie, filosofie. Hakunamatata.

Een liedje wat mij de laatste tijd op de een of andere manier steeds vaker te binnen schiet. Ik ben een denker, ik analyseer zo ongeveer alles om mij heen en er zijn maar weinig dingen die mij ontgaan. En dat is soms best lastig, want hierdoor ben je continu druk in je hoofd en komt het regelmatig voor dat je je zorgen maak terwijl er eigenlijk niet echt iets is om je daadwerkelijk zorgen om te maken.

geen zorgen

De kunst van het los laten

Helaas beheers ik de kunst van het los laten nog niet tot in de puntjes, maar daar wordt hard aan gewerkt. Waarom? Omdat het zonde is om zoveel energie te steken in iets waar je geen grip op hebt. Verander wat je niet kunt accepteren en accepteer wat je niet kunt veranderen. En dat is precies wat ik meer wil doen.

Hakunamatata

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar hoe kun je hier nou aan werken? Laten we voorop stellen dat dit voor iedereen anders is. Je moet zelf ontdekken wat voor jou werkt en er is (helaas) geen kant-en-klare oplossing. Om je toch een beetje op weg te helpen, deel ik mijn tips:

Mediteren

Niet reuze spannend misschien, maar wel heel effectief schijnt. En dus ben ik sinds kort een meditatie challenge aan het volgen waarbij je iedere dag een paar minuten mediteert.

geen zorgen

Naar buiten

Wat voor mij het allerbeste werkt is om naar buiten te gaan. Het liefst hardlopen want daar wordt mijn hoofd zo lekker leeg van, maar ook wandelen vind ik fijn.

Sinds kort met mijn pup en dat is ook een hele goede tip, want zij zorgt voor een flinke dosis rust, ondanks haar vrij drukke aanwezigheid, vanwege het hoge knuffelgehalte en de wandelingen in het park en het bos.

Schrijven

Erover praten met iemand lucht heel erg op, maar mocht er nu even niemand in de buurt zijn, werkt het ook heel prettig om de boel van je af te schrijven. Schrijf eens op waar je mee zit en de kans is groot dat wanneer je het op papier zet, het uit je hoofd is.

Probeer er voor jezelf achter te komen wat werkt. Misschien is dat voor jou wel een potje kickboksen, een uurtje muziek luisteren, badderen of dansen. Maar we hebben een ding gemeen: Let it gooo! Het leven is te mooi om continu te piekeren.

Ben jij een echte fashionista? Dan herken je deze momenten vast!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
FOSSIL Q WANDER SMARTWATCH
Mijn fashionable Smartwatch!

Afgelopen week kreeg ik een super leuk pakketje binnen van Coolblue met daarin een Smartwatch van Fossil. Eindelijk! Een fashionable...

Sluiten