DIY: Geverfde cactus stenen

Cactussen zijn al een tijdje een echte interieur trend en op het kantoor van Follow Fashion doen we er vrolijk aan mee. Een cactus heeft ook nog eens weinig verzorging nodig en kan dus eigenlijk niet dood gaan. Je hoeft hem maar een keer in de maand water te geven en je moet hem in een kamer zetten die op kamertemperatuur is. Maar niet iedereen houdt van een stekelig plantje in zijn interieur en wij hebben een leuke vervanging gevonden voor de stekels namelijk: Geverfde cactus stenen! Lees gauw verder om te zien hoe je dit nou precies doet en wat het resultaat is.

geverfde cactus stenen
Wat heb je nodig?
– Een paar stenen (langwerpige, dunne, dikke, het leukst is om van alle soorten wat te hebben)
– Acrylverf (verschillende tinten groen, wit en rood)
– Verfkwasten (een dikke en een dunne fijne)
– Leuke bloempot.
– Wat (decoratie) zand

Wat moet je doen?
Eigenlijk is het heel makkelijk en kun je de cactussen naar je eigen smaak verven, maar we leggen het toch nog even voor je uit.
1. Doe de verf in een bakje en meng eventueel nog een kleurtje naar keuze. Als je de groene kleur wat lichter wilt kun je er nog wat wit bij doen.
2. Verf eerste de stenen in een kleur naar keuze. Hier is gekozen voor groen en rood. Laat goed drogen.
3. Verf nu de print in het wit over de gekleurde stenen. Probeer een beetje af te wisselen wat voor figuurtjes je gebruikt. Je kunt kleine ‘V’ tjes doen of sterretjes of een rij met stippen. Laat weer goed drogen.
4. Nu kun je jouw bloempot gaan decoreren. Doe het zand erin en steek de stenen in het zand. Probeer wat af te wisselen met grootte, kleur en breedte. Je kunt ook zoals op de foto een paar scheef leggen voor een leuk effect. Je kunt ook een klein steentje met goede seconde lijm aan de zijkant van een wat grotere steen lijmen zodat het lijkt alsof de cactus een uitsteeksel heeft. En nu is jouw eigen cactus klaar!

Wil jij meer DIY’s zien? Kijk dan hier.

Bron: Craftberry Bush

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
mode series
6 X De leukste mode series

Series zijn perfect voor afleiding, een avondje (of zelfs een dagje) ontspanning en ook nog eens heel erg verslavend. Er...

Sluiten