12 manieren om een gezellige slaapkamer te creëren

Brrr… Het begint nu toch echt wel steeds kouder te worden. Het liefst blijf ik op deze kouder wordende dagen de hele dag lekker in bed liggen met een filmpje of een boek. Maar toch vind ik dat mijn slaapkamer inmiddels wel een update kan gebruiken. Met deze 12 manieren maak jij van je slaapkamer binnen no-time een warme, gezellige en knusse ruimte!

1. Verlichting

Door een verlichtingssnoer boven je bed te hangen creëer je een warme en bijna magische uitstraling in je slaapkamer. Tegenwoordig vind je deze verlichtingssnoeren in veel verschillende vormen en maten. Mijn favoriet voor een knusse slaapkamer gaat uit naar deze verlichting met veertjes van de Xenos.

Schermafbeelding 2015-10-29 om 15.02.58

2. Fluffy

We snappen het, niet iedere student heeft het budget voor een donzen dekbed. Maar wil je jouw slaapcomfort echt upgraden? Begin met sparen en investeer in een echt donzen dekbed. Het zal meer verschil maken dan je denkt. Ik ben helemaal weg van mijn dekbed en zou niet meer zonder kunnen. Ook zijn er tegenwoordig genoeg budget vriendelijke dekbedden te vinden. Just get a fluffy one!

3. Cable-knit blanket

Waarom kunnen alleen je truien van dik gebreide stof zijn? Niets is zo comfortabel, gezellig én warm als een dik gebreid kleed over je bed!

cozy-bedroom-04

4. Voeten vachtje

Niets is zo vervelend als ‘s ochtends je voeten als eerst op de koude vloer neerzetten. Wees lief voor je voeten en leg een warm, zacht en harig kleedje aan de zijkant van je bed. Zo heb je geen excuus meer om met je verkeerde been uit bed te stappen ;)

5. Make your bed

Misschien wel de belangrijkste van allemaal: maak je bed op ‘s ochtends! Het hoeft niet perfect te zijn, maar je gaat wel met een veel beter gevoel de keer erna je bed weer in. Het geeft een soort hotelgevoel als je bed opgemaakt is (maar dan is dit een gratis hotel natuurlijk).

6. Cozy kussens

Ga niet gelijk overboord met de hoeveelheid kussens op je bed. Maar een, op z’n minst twee rijen kussens, zorgen voor een knusse en warme sfeer in je slaapkamer. Kies voor verschillende formaten en structuren in de kussens. Je zult zien dat je slaapkamer gelijk een hele andere uitstraling krijgt.

gezellige slaapkamer

7. Bedside lamp

Simpel, maar effectief. Een schattig klein bedlampje zorgt niet alleen voor meer gezelligheid in de slaapkamer maar is ook nog eens praktisch. Scheelt je ook weer de moeite om uit bed te gaan om de slaapkamerlamp uit te doen.

cozy-bedroom-07

8. Headboard

Een hoofdbord aan de achterkant van je bed geeft je slaapkamer gelijk een heel andere sfeer. Met deze DIY kun je zo’n headboard ook nog eens heel gemakkelijk zelf maken!

9. Klamboe

Door een klamboe boven je bed te hangen creëer je al snel een buitenlandse sfeer in je slaapkamer. Hang  hier een lichtsnoer doorheen en je begeeft je je in een totaal andere wereld.

cozy-bedroom-08

10. Extra topping

Een extra topping of dekmatras zorgt niet alleen voor een veel comfortabele nachtrust maar zorgt er ook nog eens voor dat je matras langer mee gaat! Deze dekmatrassen kun je o.a. vinden bij Ikea.

11. Faux fur

All day Netflix in bed? Yes, please!

cozy-bedroom-10

12. Real fur

Maar toch gaat er niets boven real fur in bed.. <3

cozy-bedroom-13

Met deze 12 manieren kom jij zeker warm de herfst- en wintermaanden door! Een gezellige slaapkamer creëer je dus als zelf snel door een paar kleine veranderingen toe te passen. Zelf nog leuke ideeën om je slaapkamer gezelliger te maken? Laat het ons weten! Hieronder een kiekje van de slaapkamer van Marlou. Volg je haar al op Instagram? @marlouvolkerink.

 

 

BewarenBewaren

Reageren

Your email address will not be published.