Gezichtsmaskers voor verschillende huidtypen

Natuurlijk zijn we er allemaal al van op de hoogte dat je je eigen gezichtsmasker kunt maken. Zelf een masker maken biedt meerdere voordelen, namelijk dat het goedkoper is én beter voor je huid door de natuurlijke ingrediënten. Maar aangezien er verschillende huidtypen bestaan is het logisch dat ook de gezichtsmaskers hierop aangepast moeten worden. Daarom hebben wij voor jullie de verschillende huidtypen op een rijtje gezet met de daarbij behorende tips waaraan het gezichtsmasker moet voldoen. Laat elk masker ongeveer 10 minuten inwerken en vergeet niet om je gezicht in te smeren met crème nadat je je masker hebt afgespoeld!

De ‘normale’ huid
Kenmerken van de normale huid zijn dat de huid niet vet is en ook niet droog. Daarnaast voelt het zacht aan en heeft het een rozige gloed. Dit betekent dat de doorbloeding goed is. Ook heeft dit huidtype weinig last van mee-eters of oneffenheden. Toch is het natuurlijk ook belangrijk dat de normale huid goed wordt verzorgd. Als de huid ‘s ochtends en ‘s avonds goed wordt gereinigd, wordt voorzien van een hydraterende crème en regelmatig een gezichtsmasker krijgt, behoudt het zeker zijn nature glans en zachtheid.
Tip: voor dit huidtype is de simpele combinatie van honing en yoghurt al ideaal als gezichtsmaskertje.

De gemengde huid
De meeste mensen hebben dit huidtype. Een gemengde huid houdt in dat je gezicht op de ene plek droog aanvoelt en op andere plekken vet. De huid is vaak vetter rondom de neus en het voorhoofd: de T-lijn. Het kan dan ook voorkomen dat dit gebied meer glanst dan de rest van je gezicht. Omdat daar veel talg wordt aangemaakt, verschijnen hier vaak puistjes en mee-eters. De rest van het gezicht voelt daarentegen wat droger aan en kan gevoeliger zijn. Het is noodzakelijk dat er voor de reiniging van dit huidtype rekening wordt gehouden met dat er verschillende middelen gebruikt moeten worden. Droog en vet zijn namelijk het tegenovergestelde van elkaar.
Tip: het is erg belangrijk dat er voor dit huidtype een gezichtsmasker wordt gebruikt met een hydraterende werking (denk aan gepureerde komkommer en banaan als ingrediënten). Zorgt ervoor dat je bij het afspoelen lauwwarm water gebruikt.

De vette huid
Een kenmerk van dit huidtype zijn zichtbare, vergrote poriën. Hoe later het wordt op de dag, hoe meer de huid gaat glanzen. Dit glanzen komt omdat de huid meer talg produceert dan nodig is: de talgklieren zijn overactief. Wat wel mooi is meegenomen is dat dit type goed beschermd blijft tegen invloeden van buitenaf, waardoor het op de lange termijn mooier blijft. Om te voorkomen dat de poriën verstopt raken is het belangrijk om de huid dagelijks goed te reinigen. Alkalinevrije zeep en producten op oliebasis zijn zeer geschikt voor de vette huid. Het gebruik van een gezichtsmasker kan een uitstekende werking hebben voor dit huidtype.
Tip: om de balans weer te herstellen kun je het beste een masker maken met ingrediënten als banaan, aardbeien klei of modder. Mix dit in de blender en voeg er vervolgens nog wat yoghurt aan toe.

De droge huid
De droge huid is snel geïrriteerd, ruw en kenmerkt zich door een tekort aan vetten en vocht. Dit is dus het tegenovergestelde van de vette huid. Het komt dan ook vaak voor dat na het reinigen de huid een beetje tintelend aanvoelt. Dit huidtype heeft een onbeschermde structuur en hierdoor kan pijn of jeuk ontstaan, omdat afvalstoffen makkelijk de huid kunnen binnendringen. In de winter voelt het vaak het droogst aan. Voor deze huid is het het beste als hij regelmatig wordt gemasseerd met olie en wordt gereinigd met water en zeep.
Tip: gebruik een gezichtsmasker met een sterk hydraterend en voedend karakter. Denk aan een mengsel van een halve rijpe gepureerde avocado en een kopje honing. 

Bron: gezichtsmasker

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
PARTY ESSENTIALS
10 x New Year’s Eve Party Musthaves

Nog een paar dagen en dan gaan we met z'n allen 2013 afsluiten en het nieuwe jaar inluiden. Heb jij...

Sluiten