5 X Gezonde lunch om mee te nemen

Zo tegen het einde van de zomer begint het bij mij weer te kriebelen. Ik heb weer zin om gezond te eten en goed voor mezelf te zorgen. Even klaar met die grote hoeveelheid drankjes, hapjes en ijsjes die met zomerdagen (en vakanties) gepaard gaan. Als ik thuis ben, vind ik het een eitje om gezond te eten. De boodschappen zijn vaak al in huis en nadat ik met een lekkere smoothie heb ontbeten, flans ik voor de lunch zo een salade in elkaar. Maar ik merk dat het lastiger wordt als je de dag buitenshuis doorbrengt. Gelukkig hoeft dit niet zo te zijn want met een beetje voorbereiden zorg je ervoor dat je ook op werk of school een heerlijke gezonde lunch om mee te nemen hebt.

1. Crackers

Sinds kort heb ik de speltcrackers van AH ontdekt en nu zorg ik altijd dat ik een pak crackers op kantoor heb staan. Hummus, avocado, tomaat of een gekookt ei (kost amper tijd om ‘s ochtends even een eitje te koken, ook lekker als tussendoortje!) erop als beleg en je hebt een heerlijke lunch.

2. Muffins

Muffins als verantwoorde lunch? Klinkt misschien bijna te lekker om waar te zijn, maar het is heel simpel en er komt geen suiker aan te pas. Ga bijvoorbeeld voor zoete havermoutmuffins met stukjes appel of een hartige variant met groenten.

3. Salade

Een salade als lunch is lekker verfrissend en voedzaam met de juiste ingrediënten. Met alleen sla raak je niet gauw vol dus maak een salade met pasta, couscous, quinoa, linzen of kikkererwten. Altijd lekker met wat noten, komkommer en/of (gedroogde) tomaat.

4. Yoghurt/kwark

Bij de Xenos en Action verkopen ze plastic ‘bekers’ met een apart deel voor je topping. Ideaal om yoghurt of kwark in mee te nemen. Muesli of granola blijft op deze manier lekker knapperig en toch bij de hand. Ook lekker met wat fruit, noten en zaden.

5. Wraps

Koude wraps zijn minstens even lekker als warme en ideaal om mee te nemen. Beleg je wrap bijvoorbeeld met wat philadelphia of hummus, sla, kipfilet, ei, tomaat en komkommer. Mijn voorkeur gaat uit naar de volkoren/meergranen wraps. Even oprollen, aluminiumfolietje erom en klaar ben je!

Wat is jullie favoriete lunch voor onderweg? Laat het ons weten!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
6 X Musthave zwarte enkellaarsjes voor het najaar

Deze week hadden we niet echt meer een zomergevoel. De temperaturen dalen, het regent weer steeds meer en het wordt...

Sluiten