Friday favourite: 3 x gezonde soep recepten

Waar is de lente gebleven? Door dit koude weer hebben wij extra trek in een grote kom met warme soep! En het is gelijk een hele makkelijke manier om extra groenten (én vitamines) binnen te krijgen: 3 x gezonde soep recepten.

Homemade

Soep uit een pakje is misschien wel makkelijk en snel, maar ook onze gezonde soep recepten zet je in no time op tafel en wij vinden homemade soep toch echt een stuk lekkerder. Vind je ook niet?

3 x gezonde soep recepten

Gerookte tomatensoepgezonde soep recepten tomaten

Ingrediënten:
(voor 4 personen)

  • 750 gram (rijpe) tomaten
  • blikje tomatenpuree (70 gram)
  • ui
  • teentje knoflook
  • tl gerookte paprikapoeder
  • groentebouillonblokje
  • peper en zout
  • el olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Snijd de uien de knoflook in kleine stukjes.
  2. Doe de olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de ui en de knoflook.
  3. Snijd de tomaten in vieren en maal ze fijn in een blender. Heb je geen blender, snijd de tomaten dan in kleinere stukjes.
  4. Voeg de tomaten, een halve liter water, het bouillonblokje, de tomatenpuree en de gerookte paprikapoeder toe en laat zo’n 10-15 minuten zachtjes koken.
  5. Pureer de soep fijn in een blender of met een staafmixer en voeg tot slot wat peper en zout toe.

Erwtensoep met peterselie en geroosterde kikkererwtengezonde soep recepten erwtensoep

Ingrediënten:
(voor 3 liter soep)

  • 1 kg diepvries doperwten
  • 2 uien
  • 2 stengels witte selderij
  • blikje kikkererwten
  • groentebouillonblokje
  • peper, zout, knoflook en -paprikapoeder, dragon en een handvol bladpeterselie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, laat de kikkererwten uitlekken en dep ze droog. Leg de kikkererwten op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrooi ze met peper, zout, paprika- en knoflookpoeder. Plaats ze voor 30 minuten in de oven.
  2. Snijd de uien en selderij in stukjes.
  3. Doe de olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de uien en de selderij en als deze goudbruin zijn voeg je de doperwten toe en laatje het nog 3 minuten verder stoven.
  4. Leg het groentebouillonblokje in een kom en voeg 2 à 3 liter water toe.
  5. Voeg de bouillon toe aan de soep en breng het zachtjes aan de kook.
  6. Na ongeveer 10 minuten voeg je de bladpeterselie, peper, zout en dragon toe en pureer de soep fijn in een blender of met een staafmixer. Tot slot voeg je de geroosterde kikkererwten als garnering toe.

Pompoensoep met zoete aardappelgezonde soep recepten pompoen

Ingrediënten:
(voor 3 – 4 personen)

  • pompoen
  • zoete aardappel
  • ui
  • stukje gember
  • groentebouillonblokje
  • tl (kokos)olie
  • 200 ml kokosmelk
  • zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Snijd de pompoen, zoete aardappel, ui en de gember in stukken.
  2. Fruit de ui en gember met de (kokos)olie in een diepe pan.
  3. Voeg de pompoen, zoete aardappel en de bouillon toe en laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
  4. Maal de soep fijn in een blender of met een staafmixen, voeg peper en zout toe en roer de kokosmelk door de soep.

Je ziet het, in ongeveer 20 minuten zet je deze gezonde soep recepten al op tafel. Eet smakelijk!

kip madras makenMarlou maakte samen Rosa een kookvideo met haar lievelingsrecept: kip madras met pindakaas. Een heerlijk gerecht die je absoluut eens moet proberen!

BewarenBewaren

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
vlog marlou
Vlog #8: Spoor ik wel?

Na een weekje te hebben overgeslagen is het weer tijd voor een nieuwe vlog! Wellicht had je een ander beeld...

Sluiten