Glutenvrije rosemary & thyme crackers

Deze glutenvrije rosemary & thyme crackers zijn ideaal voor de koude en grauwe maanden. Rozemarijn heeft namelijk een verwarmende werking en het geeft je een oppepper als je je futloos en vermoeid voelt, veelal te danken aan het weinige zonlicht dat we krijgen in deze maanden in Nederland. Een vakantie naar een zonnig land is niet meer nodig met deze crackers; maar tegen een vakantie zeggen we natuurlijk nooit nee. De crackers zijn ook perfect voor degenen die allergisch zijn voor gluten en/of tarwe. Nieuwsgierig geworden naar het recept? Lees snel verder voor het recept van deze makkelijke, lekkere én gezonde crackers.

glutenvrije crackers

Ik heb de crackers gemaakt met een mengeling van amandelmeel en rijstemeel. Rijstemeel is iets lichter en daarnaast ook meteen stukken goedkoper dan amandelmeel; wordt mijn portemonnee ook iets vrolijker van. Je kunt aan dit recept ingrediënten toevoegen naar je eigen smaak; denk aan lijnzaad, chiazaad en peper.

Vandaag heb ik de crackers geserveerd met homemade hummus en olijventapenade als snack. Maar de crackers zijn ‘kaal’ ook erg lekker.

glutenvrije crackers

Ingrediënten:

  • 200 gram amandelmeel
  • 100 gram rijstemeel
  • ruim 2 el olijfolie
  • 3 el water
  • grof zeezout (naar smaak)
  • 2 el rozemarijn
  • 1 el tijm
  • 1 eiwit

glutenvrije crackers

Bereiding:

1. Verwarm allereerst de oven voor op 175 graden.

2. Doe het amandelmeel, rijstemeel en een flinke snuf grof zeezout in een schaal. Roer het mengsel eventjes door.

3. In een ander schaaltje doe je het water, de olijfolie en het eiwit. Roer dit geheel goed door.

4. Voeg het schaaltje met de ‘natte’ ingrediënten toe aan het meelmengsel. Kneed totdat je een stevige deegbal hebt.

5. Pak twee vellen bakpapier en doe hier de deegbal tussen. Rol het deeg uit tot de grootte van je bakplaat.

6. Verwijder het bovenste vel bakpapier en snijd het deeg in ongeveer 20 gelijke stukken.

7. Baktijd! Bak de crackers in het midden van de oven voor ongeveer 10 minuten. Zet vervolgens de oven uit en laat de crackers uitharden in de oven.

Eet smakelijk!

glutenvrije crackers

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
zilveren-accessoires
Monday Moodboard: Gouden en zilveren accessoires

Door gebruik te maken van verschillende accessoires kun je alle kanten op met je outfits en dat willen we natuurlijk!...

Sluiten