Mijn goede voornemens voor 2017

Een nieuw jaar voelt voor mij altijd als een frisse start. Het gevoel dat je met een schone lei kunt beginnen is vergelijkbaar met de eerste lege bladzijde in een nieuw schrift; je kunt niet wachten tot je de eerste verhalen (of to do’s) kunt gaan opschrijven. Maar dan wel zonder fouten en zo mooi mogelijk.

2016 was voor mij een jaar waarin heel erg duidelijk werd dat niets vanzelfsprekend is. Neem dingen niet voor lief en laat los wat je niet kunt veranderen, hoe lastig dat soms ook is. Ook heb ik dit jaar weer ervaren hoe belangrijk de liefde is. De warmte en steun van familie, vrienden en je partner zijn echt goud en dat is wat mij gelukkig maakt, ook in tijden waarin het allemaal niet rooskleurig is.

Tijd voor een nieuwe bladzijde! Eentje waarbij ik zeker mijn ervaringen van afgelopen jaar ga meenemen, maar waarin ik ook een aantal dingen helemaal anders wil gaan doen.

Goede voornemens voor 2017

1. Lief zijn voor jezelf

Voor familie en vrienden klaarstaan en lief zijn vind ik vanzelfsprekend, maar hierbij wil ik mezelf nog wel eens vergeten en daarom gaat mijn eerste voornemen puur en alleen over mezelf. Iets met jezelf niet wegcijferen en een compliment kunnen aannemen. Of nog liever: jezelf een compliment kunnen geven.

2. Iets doen voor je medemens

Al langere tijd denk ik erover om vrijwilligerswerk te gaan doen. Niet wekelijks, maar misschien maandelijks eens een wandeling maken of een kop thee drinken met iemand die dat nodig heeft. Ik ben heel dankbaar dat ik het zo goed heb, maar realiseer mij ook dat dit lang niet voor iedereen geldt en dat we elkaar best een handje kunnen helpen.

mijn goede voornemens

3. Het huishouden

Haha oké, juffrouw huismus spreekt. Ik ben erg goed in dingen uitstellen wat betreft het huishouden en hier wil ik volgend jaar écht verandering in gaan brengen. Nu ik in een ‘grotemensenhuis’ woon met mijn vriend en hond is het hier ook wel eens tijd voor. Niet uitstellen maar gewoon aan de slag met die was, de stofzuiger en dweil. En dan ook meteen zorgen voor een gevulde koelkast (met gezonde inhoud uiteraard).

4. Iets vaker weg

In januari staat de wintersport gepland dus wat dat betreft begin ik het nieuwe jaar meteen goed en lijkt het wel in orde te komen met dit voornemen, maar toch wil ik hier wat extra mijn best voor gaan doen. Met een vriend met eigen bedrijf is het best lastig plannen, maar even samen weg is zó waardevol dat we dit zeker wat meer moeten doen. Al is het maar één nachtje in eigen land.

Hebben jullie goede voornemens voor het nieuwe jaar? Tell me!

Lees ook: Mijn favorieten voor de feestmaand

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
fluwelen jurk
Mijn favorieten voor de feestmaand

Heb je je feestoutfit in huis en klaarliggen voor Kerst en Oud&Nieuw? Ik inmiddels wel en kan niet wachten tot ik...

Sluiten