6X Tips: Zo ben jij een goede vriendin

Vriendschap, iedereen heeft er behoefte aan. De één misschien meer dan de ander, maar een goede vriendin kan je leven enorm verrijken en leuker maken. Sommige vriendschappen komen en gaan, andere zijn voor het leven. In elk geval geldt voor elke vriendschap, net als voor andere relaties, dat het niet vanzelf gaat. Je moet er wel wat voor doen, blijven investeren. Maar hoe zorg je er nou voor dat je echt een goede vriendin bent? Wij geven tips!

1. Wees een goede luisteraar

Zorg ervoor dat ze haar verhaal bij je kwijt kan en luister echt. Het kan haar al enorm helpen om haar verhaal te vertellen, ook al kun jij het niet voor haar oplossen. Door het te vertellen kan zij haar gedachten beter ordenen en komt ze misschien zelf wel tot een oplossing. In ieder geval lucht het op en ze zal het zeker waarderen dat je echt naar haar geluisterd hebt.

2. Deel blijdschap en verdriet

Als ze verdrietig is ben je er voor haar, maar ook als ze heel blij is omdat ze een belangrijke toets gehaald heeft deel je haar emoties en vier je samen haar overwinning. Door oprecht te delen in elkaars blijdschap en verdriet wordt jullie band steeds hechter.

goede vriendin

3. Zorg dat je eerlijk bent

Het is soms gemakkelijker om te zeggen dat dat jurkje haar prachtig staat terwijl je het eigenlijk niet zo flatteus vindt, maar uiteindelijk heeft ze er meer aan als je eerlijk bent. En dit geldt natuurlijk niet alleen voor kledingadvies. Het is misschien cliché, maar eerlijkheid duurt echt het langst.

4. Wees betrouwbaar

Dit kun je op twee manieren opvatten en beide zijn belangrijk. De eerste is: vertel geen dingen door die ze je in vertrouwen verteld heeft en zeg geen dingen over haar waarvan je niet zou willen dat zij het te horen krijgt. De tweede manier om betrouwbaar te zijn is je aan je afspraken te houden. Als je zegt dat je iets gaat doen, doe het dan ook. Als niet zeker weet of het gaat lukken wees daar dan meteen open over.

goede vriendin

5. Durf sorry te zeggen

Iedereen maakt fouten, dat is normaal. Maar om de relatie te herstellen is het belangrijk dat je je fout toegeeft en sorry zegt. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar het zorgt er wel voor dat de spanning tussen jullie weg is en je vriendin je kan vergeven.

6. Focus op gezamenlijke interesses

Vaak heb je niet alleen maar dezelfde interesses. Focus op de dingen die jullie gemeen hebben. Een vriendschap ontstaat namelijk vaak doordat je iets in elkaar herkent, door hierop te blijven focussen verdiep je de vriendschap.

 

Lees ook: 7 X Tips: Zo kun je je vriendin opvrolijken

Hoe zorg jij ervoor dat je een goede vriendin bent?

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
wob
Haartrend gespot: de wob

De lob, long bob, is al een tijdje te zien bij alle Hollywood sterren. Maar het lijkt erop dat hij...

Sluiten