Groentechips maken als avondsnack

Hoewel ik best durf te zeggen dat ik een healthy lifestyle aanhoud, heb ik toch een aantal guilty pleasures… Een daarvan is chips. Ik hou gewoon van chips. In mijn ogen hoort bij een film een zak chips. Nu willen mijn vriend en ik doordeweeks ‘s avonds ook nog wel eens een filmpje kijken en dan mis ik het gewoon om te snaaien. Maar… Dat is nu verleden tijd! Want ik heb de ultieme gezonde snack uitgevonden: groentechips! Gelukkig geen ingewikkeld recept, want groentechips maken is vrij simpel.

En natuurlijk ben jij net zo benieuwd naar dit recept als ik was, en dus verblijd ik jullie er graag mee. Het fijne is, je hebt het zo gemaakt en je kunt ook nog eens kiezen wat voor ‘smaken’ je gebruikt.

Ingrediënten:

– 1 rode biet
– 1 winterpeen
– 1 zoete aardappel
– Verse gesneden(!) boerenkool
– Snufje zeezout
– Olijfolie

Wat je moet doen:

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Was de groente en rasp vervolgens met een dunschiller de groente in hele dunne plakjes (niemand wordt blij van dikke – niet knapperige chips).
– Leg alle geraspte groente en de gesneden boerenkool door elkaar, maar verspreid op een met bakpapier beklede bakplaat.
– Als de groente nog wat nat zijn, dep ze dan nog even droog met een theedoek.
– Besprenkel je chips to be nog even met wat olijfolie en zeezout en schuif de plaat vervolgens de oven in.
– Kijk na 10 minuten even hoe knapperig de groentechips is. Zijn de plakjes wat dikker, dan duurt het natuurlijk net even wat langer. Hou het wel goed in de gaten, want verkleurt de boel, dan doet dat de smaak geen goed.

Enjoy!

Wat voor gezonde snack snaai jij het liefst?

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
5 X Interieurtrends 2015

De trends in interieurland veranderen bijna net zo snel als de trends op modegebied. En hoewel wij nog steeds trouw...

Sluiten