6 Tips: Je haar beschermen tegen de zon

Het is volop zomer en we genieten allemaal van het warme weer (al is het vandaag net even wat minder zonnig). Niets is beter dan lekker luieren in de zomerzon, toch? Niet voor je haar! Je zult het vast weleens gemerkt hebben: de zon maakt je haar droog en pluizig. Als je er niets tegen doet, veranderen je glanzende lokken in een slappe bos stro. Maar geen zorgen, wij hebben de tips en trucs waardoor je haar zomer-proof is! Want het is heel belangrijk om je haar goed te beschermen tegen de zon!

Strandhaar2

1. Een hoed of een sjaaltje

Een hoed op je hoofd of een sjaaltje om je haren beschermt je haar optimaal. Op deze manier komen de zonnestralen niet eens in de buurt van je haar. Koop bijvoorbeeld een mooie flaphoed om in fashionable St. Tropez stijl op het strand te liggen.

2.  SPF stylingproducten

Er zijn speciale haarproducten met SPF erin die je haar beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. Sommige merken hebben een speciale lijn hiervoor. Het handigst zijn natuurlijk de sprays. Die was je niet uit en blijven je haar dus beschermen. Het enige nadeel is dat deze sprays je haar soms vettig kunnen maken.

3. Smeer je scheiding in

Het klinkt gek, maar ook je scheiding kan verbranden. Zeker als je een lange dag op het strand ligt en je hoofdhuid urenlang is blootgesteld aan de zon. Smeer dus ook je scheiding in met zonnebrandcrème.

4. Gebruik een haarmasker

Natuurlijk is een haarmasker altijd goed, maar in de zomer is het hard nodig! Gebruik in de zomer daarom iedere week een haarmasker die je haar flink voedt. Dit zal de schade die de zon heeft veroorzaakt een stuk beperken.

5. Verminder gebruik van föhn en stijltang

Het is nooit geweldig voor je haar, maar in de zomer is het extra schadelijk: het gebruik van föhn en stijltang. Deze apparaten drogen je haar alleen maar meer uit. Bovendien hangt er vaak een vochtige lucht in de zomer, waardoor het nóg langer duurt om je lokken in model te krijgen en je haar dus nog meer beschadigd dan normaal.

6. Spoel je conditioner een keer niet uit

Als je een lekker dagje strand hebt gepland, probeer dit dan eens: was je haar ’s ochtends en doe de conditioner pas in als je onder de douche uitkomt. Kam vervolgens je natte haar en ga naar het strand. De conditioner zal je haar optimaal beschermen en de zon zal de conditioner nóg dieper in later werken. Als je haar wat vettig opdroogt, ga dan even snel onder de stranddouche om het uit te spoelen en spray een haarverzorging met SPF door je haar. ’s Avonds zal je haar zacht en verzorgd zijn!

 

strandhaar

Je haar beschermen tegen zon is super belangrijk!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
ibiza jacket
Outfit Larissa: Ibiza Jacket

Larissa won terecht de titel 'Fashion Blogger of the Year' op Follow Fashion. Met deze outfit laat zij ook weer...

Sluiten