Haartrends voor de feestdagen

Over drie dagen is het al zover: Eerste Kerstdag. Over wat we gaan dragen en hoe we dat gaan combineren hebben we het inmiddels uitgebreid gehad, maar daarbij hebben we nog (te) weinig gezegd over wat we met ons haar gaan doen. Ik heb dit jaar voor een jurkje met een open rug gekozen en omdat ik juist die achterkant heel tof vind, wil ik dat deze ook goed zichtbaar is. Gevolg? Haren vast.

Normaal gesproken draag ik het meestal los en zorg voor een mooie krul (of juist helemaal steil haar) bij speciale gelegenheden. Dit jaar dus even niet, want die rug mag gezien worden! Ik ging op zoek naar mooie feestkapsels voor Kerst en Oud&Nieuw.

3 Haartrends voor de feestdagen

Vlecht

Vlechten gaan volgens mij nooit vervelen. Het is feestelijk en praktisch want je haren zitten niet in de weg tijdens het kerstdiner. Enige minpuntje is dat het er behoorlijk ingewikkeld uitziet waardoor ik mij er vaak niet eens aan durf te wagen. Dit jaar wil ik daar verandering in brengen, want het resultaat is dusdanig mooi dat je er best wat voor over mag hebben.

Hoge staart

Een hoge staart is ideaal voor wanneer je niet zoveel tijd hebt en je toch je haar graag vast wil dragen. Zorg dat je haarspray bij de hand hebt zodat je je staart goed kunt stylen. Je kunt kiezen voor extra volume door op de kop te hangen, je haar vast te pakken en flink wat mousse of spray erin te doen. Wanneer je liever gaat voor een nette, strakke staart zorg je ervoor dat je haar glad geborsteld is en kam je het (eventueel in een scheiding) om het in een elastiekje te binden.

Ik vind het zelf altijd leuk om met een plukje haar uit de staart het elastiekje te laten verdwijnen. Dit doe je door een plukje uit je staart te pakken en deze om het elastiekje heen te binden. Vervolgens zet je dit vast met een schuifspeldje een de onderkant van je staart.

haartrends voor de feestdagen

Knot

Heb jij een chic diner of feestje op de planning staan? Je haar opsteken in een knot is altijd een goed idee. Ook hierbij kun je kiezen voor netjes en strak of ietwat nonchalant en rommelig. Een lage knot staat mooi met een scheiding in het midden of aan de zijkant. Maak het rommelig door de knot wat los te trekken en er eventueel wat plukjes uit te laten.

Lees ook: Hoe ik mijn favoriete laarsjes combineer

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
foute kersttrui
Fijne (foute) Kerst!

Ik kan niet geloven dat het alweer bijna Kerst is. Wat is dat snel gegaan zeg! Vanavond gaan Jurre en...

Sluiten