DIY: Halloween buitenlicht

Als je op zoek bent naar een goedkope en makkelijke manier om huis en tuin een beetje te versieren voor Halloween dan hebben wij de perfectte DIY voor je! Met deze DIY maak je heel gemakkelijk je eigen buitenlichten. Heerlijk om op een regenachtige middag te maken. Je kunt de buitenlicht zo maken zoals je zelf wilt, wees creatief. Kijk gauw verder om te zien hoe je deze leuke lichten maakt.

halloween

Wat heb je nodig?

– Stift in dezelfde kleur als je verf

– Verf (waterbestendig!)
– Kwast
– Schone lege blikken (zoals bijvoorbeeld een verf of koffieblik)
– Hamer
– Lange schroevendraaier
– Kaarsen

Hoe werkt het?

1. Vul het blik bijna helemaal vol met water en zet het in de vriezer. Haal het eruit wanneer het helemaal bevroren is.

2. Gebruik de stift en teken/schrijf op het blik wat je maar wilt. Je kunt zelf iets maken of je kunt een patroon van internet gebruiken en dan de lijnen tekenen. Zolang het maar een niet te moeilijk design is. Leuke ideeën: de omtrek van een cat, een vleermuis, een heksenmuts of woorden zoals Happy Halloween (je kunt bijvoorbeeld deze DIY ook doen voor de kerst en dan dingen die met kerst te maken hebben erop tekenen)

3. Zet het blik rechtop en kijk of je tevreden bent met het resultaat. Zo nee, dan kun je het nog wat aanpassen.

4. Leg het blik op een opgevouwen handdoek. Dit helpt de klap als het ware op te vangen wanneer je met een hamer er tegenaan gaat slaan.

5. Sla met de hamer gaatjes op het patroon. Probeer evenveel afstand te houden tussen de gaatjes want zo wordt het een extra strak patroon

6. Plaats het blik onder heet stromend water zodat het ijs weg smelt.

7. Omdat ijs vaak uitzet kan het zijn dat de onderkant van het blik wat bol is gaan staan. Dit kun je oplossen door met een hamer op de niet vlakke stukken te slaan.

8. Verf het blik met je kleur verf naar keuze (of met een spuitbus). Wanneer de verf droog is moet je waarschijnlijk nog even met een tandenstoker oid de gaatjes doorprikken omdat er verf in kan blijven hangen. Zet tenslotte een kaars in het blik en wacht tot het donker wordt. Zie je hoe gezellig dit er uit ziet?

halloween

Bron: Jollymom.com

Lees ook onze kerstversiering DIY voor de volgende feestdagen!

follow fashion shop

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
smoothie header
Smoothie of the Week: Groene smoothie

We zijn tegenwoordig massaal geobsedeerd door de groene smoothies. De superfoods zijn nu zelfs bij de Action te vinden en...

Sluiten