Handig om te weten: deze fashionhacks

Tegenwoordig bestaan er overal ‘hacks’ voor. Ik heb jullie eerder al kunnen vertellen over mijn vijf favoriete beautyhacks, maar er bestaan natuurlijk ook super fijne fashionhacks. Zo bestaat er eigenlijk voor elk fashionprobleem wel een oplossing. Ken jij bijvoorbeeld deze vijf handige fashionhacks al?

Deze modeproblemen zijn vaak ook nog eens op te lossen door simpele huis-tuin-en keuken attributen.

1. Maak je canvasschoenen waterproof.

Zeker deze lente zijn ze hotter dan hot: de canvasschoentjes. Ze hebben alleen één groot nadeel: waterproof zijn ze zeker niet. Er hoeft maar een regenbui te zijn, of een klein plasje op de straat die je niet op tijd zag en je sokken en voeten zijn drijfnat. Niet ideaal. Maar dit probleem kan dus binnen no time opgelost zijn… met bijenwas! Bij de plaatselijke natuurwinkel vind je gegarandeerd een stukje bijenwas, en het enige wat je dan hoeft te doen is de bijenwas op de canvasschoenen te smeren en vervolgens in laten trekken met behulp van een föhn. Als je klaar bent, heb jij waterdichte canvasschoenen!

2. Losmaken van een vastzittende rits

Irritant! Zo’n rist die vast blijft zitten. En als je er te hard aan trekt, dan is de kans groot dat je hem helemaal uit z’n voegen trekt. Voorkom dit ellendige schouwspel door – het liefst als de rits al wat stug is – met een potlood de rits wat te bekrassen. Door het grafiet wordt de rits gladder en zou hij zo open moeten gaan.

3. Verwijderen van deodorantvlekken

Deodorantvlekken. Van die fijne witte vlekken die ontstaan, wanneer je net iets te veel haast had met je shirtje aantrekken ‘s ochtends. Met vegen kan je de schade vaak nog wel iets beperken, maar wat je beter kunt doen is… even met je jeans over de vlek te wrijven. Vaak is het donkere kleding waar je die deo-vlekken zo goed op ziet, maar voor het geval dat: let op dat je jeans niet afgeeft. Dat zou zonde zijn!

4. Verwijder zweetvlekken

Yes girls, ook wij zweten. Na een warme dag in een wit shirtje, hebben wij ladies ook een gelige plek in de oksel zitten. Ziet er niet fris uit, en op een gegeven moment is de wasmachine ook niet meer opgewassen tegen de vlekken. What to do?! Nou, gewoon citroensap uit het keukenkastje pakken en dit even in de oksel van het shirtje laten trekken. Daarna lekker de was in, en voila: weg gele vlekken.

5. Muffige luchtjes verwijderen uit niet wasbare kleding

Deze zag je misschien niet aankomen, maar muffige luchtjes in je kleding bestrijd je met… wodka! We hebben allemaal wel van de kledingstukken die eigenlijk niet de was in mogen. Vintage-items, of een mooi jasje waar op den duur ook het okselgedeelte niet meer zo frisjes ruikt. No problem, want dit is gemakkelijk op te lossen door dit te besproeien met een mix van (1/3e goedkope) wodka en (2/3e) water. Even sprayen, en het ruikt weer helemaal fris.

Weet jij nog andere fantastische fashionhacks, of heb jij een favoriet die je echt moet delen? Wij zijn benieuwd! Nog meer lifehacks bekijken?

  • Handig! Ik ga het zelf meteen uitproberen op mijn witte t-shirts. Ik gooide ze tot nu toe gewoon weg -_- en als de vlekken niet te erg waren, gaf ik ze aan het leger des heils.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
fitgirl bikini challenge
Alles wat je moet weten voor de Fitgirl Bikini Challenge

Yes! Maandag is het zover, dan start dan eindelijk de Fitgirl Bikini Challenge. Inmiddels hebben al meer dan 6.000 meiden...

Sluiten