DIY: Hangend kledingrek

Mis je net dat extra beetje ruimte voor je mooiste kledingitems? En wil je deze graag verwerken en/of combineren in je interieur? Dan is een hangend kledingrek een ideale oplossing! Zelf vind ik het nogal zonde als mijn mooie designer items achter in een muffige kledingkast verstopt liggen. Ik ging daarom opzoek naar een DIY voor een customized kledingrek. En ook mooi meegenomen: hoe perfect past dit zwevende kledingrek in je interieur?

hangend kledingrek

Wat heb je nodig?

  • Een stevige houten tak
  • (Witte) verf
  • Haken
  • Stevig metaaldraad of sterk touw (van bijv. jute)

hangend kledingrek

Wat moet je doen?

Zorg ervoor dat je een redelijk dikke en stevige tak hebt. Loop een middagje lekker door het bos en dan ben je verzekerd van een goed exemplaar! Ga je voor een cleane look? Verf dan de tak wit of schuur de tak met schuurpapier lichtelijk op. Dit creëert rust in je interieur en zo valt je kleding meer op. Liever een opvallender en gewaagder interieur? Dan kun je natuurlijk ook voor een knal kleurtje kiezen! Het beste is om een tak te kiezen die vrij rond en recht loopt. Dit maakt het makkelijk om je kleding aan op te hangen. Schroef aan de uiteinden en op de kant van de tak die je naar boven wil hebben metalen haken. Bevestig aan het plafond (let op :dezelfde lengte als de metalen haken op de tak) ook twee metalen haken. Span tussen het plafond en de tak een stevig metalen draad. Zorg dat je de tak op een goede hoogte hangt zodat je kleding niet op de grond komt. Niet zo’n fan van metalen draad? Kies dan voor jute touw, dit creëert een natuurlijk effect.

hangend kledingrek

hangend kledingrek

Leuk detail: kies een tak die uitloopt naar verschillende takjes aan de uiteindes. Dit maakt het ook meteen een goede plek om bijvoorbeeld accessoires aan op te hangen!

hangend kledingrek

Hiermee is jouw eigen customize kledingrek helemaal af! Mijn designer items zullen vanaf nu in ieder geval een mooi plekje krijgen! Ben je van plan dit kledingrek zelf toe te passen in jouw interieur? Wij zijn erg benieuwd naar het eindresultaat!

Kun je er nog geen genoeg van krijgen? Bekijk hier meer van onze DIY artikelen. 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
verjaardag hapjes
10 X Verjaardag hapjes inspiratie

Bij een geslaagde verjaardag horen natuurlijk lekkere hapjes! Grote kans dat jij op je verjaardag vaak eerst een lekker gebakje,...

Sluiten