Het geheim voor witte tanden

Het is algemeen bekend dat koffie en rode wijn niet goed zijn voor de witte kleur van je tanden. Maar volgens Dr. Emanuel Layliev, directeur van het centrum voor cosmetische tandheelkunde in New York, is er andere voeding die de kleur van je tanden nog meer aantast.

Volgens dr. Layliev dringt heet, donker, kleverig voedsel diep door in je tanden. Hierdoor wordt de kleur van je tanden erg aangetast. Denk hierbij aan balsamico (een azijnsoort dat wordt gebruikt om smaak te geven aan bepaalde gerechten), sojasaus, tomatensaus, cranberrysaus en chocoladesaus. En volgens Emanuel Layliev is barbecuesaus het allerslechtst voor de witte kleur van je tanden. Deze saus is donker, heet en kleverig. Driedubbel slecht dus!

Dr. Layliev geeft als tip: poets meteen na het eten (of drinken) van donkere voeding je tanden om zo verkleuring te voorkomen. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Spoel in dit geval je mond goed met water. Nog een handige tip om te weten of bepaalde voeding de kleur van je tanden aantast: wanneer iets een vlek geeft in je shirt, is de kans erg groot dat het ook vlekken op je tanden achterlaat.

Is het voor jou al te laat en vind jij dat je tanden niet wit genoeg zijn? Bekijk dan deze tips om je tanden te bleken met kokosolie.

Bron: glamour.com

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
aztec print vest
Marlou’s Mode Missie: Aztec Print Cardigan

Afgelopen week zijn we weer op inkoop geweest voor de Follow Fashion Shop en ik was meteen verliefd op dit...

Sluiten