Hoe krijg ik rust in mijn hoofd?

Zelf heb ik er af en toe wel last van dat mijn hoofd (te) vol zit en dat er continu gedachten in mij opkomen. En dan vooral dingen die ik nog moet doen volgens mezelf en die ik zeker niet mag vergeten. Hierdoor voel ik me vaak onrustig en gestresst en dat is natuurlijk niet goed. Daarom geef ik vandaag aan de hand van zeven tips antwoord op de vraag: Hoe krijg ik rust in mijn hoofd?

1. Ga opruimen!

Men zegt vaak: opgeruimd in huis, rust in je hoofd. Ga aan de slag en begin met het opruimen. Leg alles meteen op de juiste plek en verplaats het niet alleen, want dan moet je het alsnog opruimen.

2. Maak je alleen druk om het nu

Probeer je alleen te beperken tot de dingen die vandaag aan de orde zijn en niet over dingen in de toekomst. Vaak maak je je zorgen over dingen die uiteindelijk toch niet gebeuren.

3. Vergelijk je niet met anderen

Hoe meer je jezelf vergelijkt met anderen, hoe meer je jezelf de grond induwt. Je wordt daar niet gelukkiger van. Gebruik andere mensen als inspiratiebron, maar vergelijk jezelf er niet mee!

4. Zorg dat je dingen wil in plaats van moet

Vaak denken we dat we van alles moeten wat zorgt voor stress. Dus je moet niet naar je werk, maar je kiest ervoor om te werken. Je moet niet sporten, maar je kiest ervoor om naar een leuke sportles te gaan.

hoe krijg ik rust in mijn hoofd

5. Ga naar buiten

Oké, we weten dat het kouder wordt en dan is het soms best lastig om de deur uit te gaan, maar je zult zien dat de buitenlucht wonderen doet. Maak een flinke wandeling of ga een stuk fietsen en geniet van de natuur, de frisse lucht en de gezonde beweging.

6. Richt je aandacht op wat je aan het doen bent

Eigenlijk heel simpel, maar gek genoeg schiet dit er bij heel veel mensen vaak bij in doordat we continu bezig zijn met alles wat er nog moet gebeuren. Probeer eens als je aan het eten bent, je ook echt enkel te richten op het eten. Ben je aan het sporten, focus je dan op het sporten.

7. Ga lekker knuffelen!

Tijdens lichamelijk contact komt namelijk het knuffelhormoon oxytocine vrij wat zorgt dat je minder gestresst bent en tot rust komt.

Lees hier hoe je leert om tevreden te zijn met wat je hebt. 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
photo diary
Photo Diary: Marlou

Het is mijn beurt weer om jullie in de vorm van een fotodagboekje te laten zien wat ik de afgelopen...

Sluiten