Hoe krijg je een snellere stofwisseling?

Ja het is vréselijk gemeen dat de een alles kan eten zonder een grammetje aan te komen en dat de ander een petit fourtje al terugziet op de weegschaal, maar zo het is nu eenmaal. Of toch niet? Een snellere stofwisseling zorgt ervoor dat je meer energie verbrandt en dat is natuurlijk wat we willen. Niet iedereen is hiermee ‘gezegend’, maar we kunnen de stofwisseling wel een handje helpen met simpele trucjes. En die trucjes zijn zo vervelend nog niet. Hoe krijg je een snellere stofwisseling? Door vaker te eten bijvoorbeeld!

1. Eet vaker

Vroeger werd geadviseerd het bij drie (grote) maaltijden per dag te houden, maar inmiddels is er een tegengeluid waar ook wat voor te zeggen valt. Want als jij meerdere kleine porties eet op een dag, houd je je stofwisseling op gang.

2. Kweek spieren

Spieren verbranden in rust een stuk meer energie dan vet. Nog een extra reden dus om te sporten en vooral aan krachttraining te doen!

3. Drink veel water

Boooring, I know, maar veel water drinken draagt tevens bij aan een snelle stofwisseling. IJskoud water schijnt een extra boost te geven.

Hoe krijg je een snellere stofwisseling?

4. Eet kruiden

Gekruid eten, peper in het bijzonder, zorgen voor een snellere stofwisseling.

5. Drink koffie

Als koffieliefhebber werd ik hier toch wel even blij van, want koffie drinken heeft een stimulerend effect op je metabolisme. Moet je alleen niet gaan sjoemelen met melk en suiker, want dan gaat het helaas niet op.

6. Houd het koel

Zet je lichaam aan het werk door het niet te warm te maken in huis/op werk. Je lichaam moet zo zelf warmte produceren en dit zorgt voor een snellere stofwisseling.

7. Voldoende slapen

Vermoeidheid is voor niemand goed. De mensen in je omgeving worden niet blij van jouw humeur en je stofwisseling loopt vertraging op. Zorg dus voor voldoende slaap per nacht!

Meer weten over gezonde voeding, sporten en afvallen? Bezoek ons zusje Followfitgirls.com. 

  • […] Het liefst willen allemaal gezegend zijn met een snellere stofwisseling. Sommige mensen hebben een snelle stofwisseling, kunnen eten wat ze willen, en lijken geen grammetje aan te komen. Helaas is niet iedereen geboren met een snellere stofwisseling en zie je elk calorietje weer terug op de heupen of ergens anders op de plekken waar we dit liever niet terug willen zien. Fitgirl Anouk heeft daarom voor Follow Fashion een blog geschreven hoe we de natuur een handje kunnen helpen. Met een paar simpele tips, en soms helemaal geen vervelende als zeg ik het zelf, kun je ervoor zorgen dat je een snellere stofwisseling ontwikkeld. Één van deze tips is zelfs om meer koffie te drinken, geen straf lijkt me toch? Benieuwd welke tips Anouk nog meer voor ons heeft opgesomd? Je leest het hele artikel voor een snellere stofwisseling hier. […]

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
minder snoepen
Minder snoepen? 8 tips & trics

Met de feestdagen in aantocht liggen de winkels al weer vol met chocoladeletters, pepernoten, taaitaai poppen en dan heb ik...

Sluiten